Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλία ζήτησε καθαρές κουβέντες, προοδευτικό λόγο και πρόγραμμα αξιών.

Την ενότητα της Δημοκρατικής Παράταξης ως απαίτηση των πολιτών για την πολιτική υπέρβαση που χρειάζεται ο τόπος, προέταξε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας χθες σε Καρδίτσα και Λάρισα.

Κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλία ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα, ζήτησε καθαρές κουβέντες απ’ όλους, οργάνωση και πίστη ότι η Ελλάδα μπορεί να πάψει να είναι έρημος χαμένων ευκαιριών.

«Όλοι θέλουμε ενότητα, όχι όμως την ενότητα του χθες. Αυτήν με την οποία θα μοιράζουμε υπουργεία και καρέκλες για να είμαστε όλοι μαζί, ας την εκπροσωπήσουν άλλοι. Εγώ δεν πρόκειται να μοιράσω τα ιμάτια της Δημοκρατικής Παράταξης σε παλιούς πρωταγωνιστές για να πάμε ενωμένοι σε εκλογές. Ναι στην ενότητα προοδευτικού λόγου, προγράμματος και αξιών, όχι στην ενότητα για την καρέκλα».

Ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι στο νέο σχήμα δεν χωράνε τα βαρίδια που πλήγωσαν και διαίρεσαν στο παρελθόν τη Δημοκρατική Παράταξη. «Στο νέο σχήμα πρέπει να περάσει ένα νέο, άφθαρτο δυναμικό που έχει το ηθικό κεφάλαιο να απευθύνει ευθύβολο λόγο στον ελληνικό λαό. Η ιστορία δεν τεμαχίζεται ούτε διαιρείται σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές. Όχι πια στα λάθη του χθες. Όχι πια στους επαγγελματίες της διχόνοιας, όχι σε αυτούς που μόνο στόχο έχουν να ηγεμονεύουν σε ένα μικρό κόμμα. Αντί η παράταξή μας να πάψει να είναι πια δεμένη βάρκα στο χθες πρέπει να γίνει ένα ισχυρό καράβι που θα χαράξει πορεία για το αύριο, για εμάς και για την πατρίδα μας».

Αφού ανέφερε ότι η υπάρχει η δυναμική για να φύγει η χώρα από τον εθνολαϊκισμό και τη μιζέρια του κ. Τσίπρα τόνισε ότι αυτό που πρεσβεύει η υποψηφιότητά του δεν είναι ένα κομματικό στοίχημα. «Είναι το στοίχημα του λαού για να πάμε σε μια άλλη εποχή. Την εποχή των ευκαιριών για όλους, την εποχή της ευμάρειας, της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Ας αγωνιστούμε για την εθνική μας αξιοπρέπεια με όχημα την ισχυρή και ιστορική Δημοκρατική Παράταξη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας