Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: «Έδωσα πέντε αστέρια στον τρομοκράτη ταξιτζή»

Νέα Υόρκη: «Έδωσα πέντε αστέρια στον τρομοκράτη ταξιτζή»

«Όταν δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του τρομοκράτη, τον αναγνώρισα και ήταν πραγματικά πολύ περίεργο. Του είχα βάλει πέντε αστέρια στην βαθμολογία στο Uber» δηλώνει ο Ντάμιαν Έρσκιν, βρετανός τουρίστας, που χρησιμοποίησε την εφαρμογή Uber για να μετακινηθεί στη Νέα Υόρκη και που οδηγός του, ήταν ο Σαϊφούλο Σαΐποφ, ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στη Νέα Υόρκη την Τρίτη.

«Όταν δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του τρομοκράτη, τον αναγνώρισα και ήταν πραγματικά πολύ περίεργο. Του είχα βάλει πέντε αστέρια στην βαθμολογία στο Uber» δηλώνει ο Ντάμιαν Έρσκιν, βρετανός τουρίστας, που χρησιμοποίησε την εφαρμογή για να μετακινηθεί στη Νέα Υόρκη και που οδηγός του, ήταν ο Σαϊφούλο Σαΐποφ, ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στην πόλη την Τρίτη.

«Είναι από αυτές τις κλασικές περιπτώσεις, στις οποίες παγώνεις και λες «μα δε μπορεί να είναι αυτός»». Ο Ντάμιαν πραγματοποίησε με τον 29χρονο ουζμπέκο τρομοκράτη μια κούρσα από το αεροδρόμιο προς ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Μια εβδομάδα μετά, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ο βρετανός τουρίστας εξήγησε πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί του για περίπου μια ώρα και συζήτησαν αρκετά. Μίλησαν για αυτοκίνητα και άλλα απλά, καθημερινά, πράγματα, ενώ ο δράστης είπε πόσο θα ήθελε να αποκτήσει κάποια στιγμή ένα Range Rover. «Σχηματίζεις μια γενική εικόνα για έναν άνθρωπο και αυτός φαινόταν νορμάλ».

«Ήταν πολύ ευγενικός, μας βοήθησε και με τις αποσκευές. Για να καταλάβετε, του έβαλα πέντε αστέρια στο Uber».

Είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι περίεργα, συνεχίζει ο Ντάμιαν. «Έχεις μια φυσιολογική συζήτηση με έναν άνθρωπο και αποδεικνύεται ότι αυτός σχεδίασε μια τέτοια δολοφονική επίθεση, γιατί αυτό που έγινε δεν ήταν της στιγμής. Είναι φοβερό όταν το σκέφτεσαι».

Μαρία Πετροπούλου

in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024