Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το 24ωρο της Βίκυς Σταμάτη και η αίτηση διαζυγίου

Το 24ωρο της Βίκυς Σταμάτη και η αίτηση διαζυγίου

Μεσημέρι Τετάρτης, δύο ημέρες μετά την απόφαση να επιστρέψει στη φυλακή, η Βίκυ Σταμάτη παίρνει την μεγάλη απόφαση να πάρει διαζύγιο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Μεσημέρι Τετάρτης, δύο ημέρες μετά την απόφαση να επιστρέψει στη φυλακή, η Βίκυ Σταμάτη παίρνει την μεγάλη απόφαση να πάρει διαζύγιο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η Βίκυ Σταμάτη φαίνεται ότι δεν άντεξε άλλο στα δύσκολα. «Καταδικάσθηκα άδικα δύο φορές από την Δικαιοσύνη, μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου «Τζοχατζοπούλου», «σπαράζω από τα βάθη της καρδιάς μου», «έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας» είναι μόνο λίγες από τις φράσεις που γράφει στην αίτηση διαζυγίου της.

Με γλαφυρό τρόπο, η κ. Σταμάτη επικαλείται την απόφαση της για το «παιδί της» και την οικογένεια της. Τα πράγματα όμως αυτή την φορά είναι λίγο διαφορετικά. Η κ. Σταμάτη θα εισέλθει στη φυλακή (αφού αυτό λέει η απόφαση του Εφετείου), αλλά θα εξέλθει αμέσως ή το πολύ μέσα σε λίγες ημέρες.

Έτσι δεν θα είναι υποχρεωμένη να αφήσει την επίβλεψη του παιδιού της σε παππούδες και σε γιαγιάδες όπως συνέβη την προηγούμενη φορά. Ούτε βεβαίως θα αναγκαστεί να προσφύγει στο ψυχιατρείο των φυλακών, απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει και εξυπακούεται πως δεν υπάρχει λόγος να δραπετεύσει. Οι πόρτες των φυλακών θα ανοίξουν αμέσως για την κυρία Σταμάτη.

Το θέμα είναι εάν το διαζύγιο που αιτείται η κυρία Σταμάτη από τον Ακη Τσοχατζόπουλο είναι πραγματικό ή εικονικό. Γιατί η κρίση έφερε και εικονικά διαζύγια λόγω… φορολογίας.

Η αίτηση του διαζυγίου στην αίθουσα του δικαστηρίου έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη η δίκη. Ο πρώην υπουργός δείχνει να μην γνωρίζει απολύτως τίποτα.
Η απόφαση της Σταμάτη βρήκε απροετοίμαστο στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Φτάνονται στην αίθουσα η Βίκυ Σταμάτη αποφασίζει να καθίσει δύο σειρές πίσω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Εκείνος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία της πήγε και της μίλησε, αλλά εκείνη τον απέφυγε αρχικά και τελικά βγήκε έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Η αυλαία της τριετούς δίκης σε δεύτερο βαθμό για τις χρυσές μίζες στα εξοπλιστικά έπεσε με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δήμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών 13 κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δημεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αποδεσμεύθηκαν τρία ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με 15.000 ευρώ και τιμαλφή (βαφτιστικά κοσμήματα). Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε επιτρέψει ήδη 3 ακίνητα στο Δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας.

Αποδεσμεύτηκε το σπίτι της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι, αλλά και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Μολντεναουερ (πρώην σύζυγος Ακη) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024