Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Ο Τζερόμ Πάουελ αναλαμβάνει νέος επικεφαλής της Fed

Τραμπ: Ο Τζερόμ Πάουελ αναλαμβάνει νέος επικεφαλής της Fed

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε και επισήμωςότι επέλεξε τον 64χρονο Τζερόμ Πάουελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, για την προεδρία του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, στη θέση της Τζάνετ Γέλεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι επέλεξε τον 64χρονο Τζερόμ Πάουελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, για την προεδρία του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, στη θέση της Τζάνετ Γέλεν.

Ο κ. Πάουελ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ από το 2012.

Η θητεία της Τζάνετ Γέλεν στην προεδρία της Fed λήγει τον Φεβρουάριο του 2018. Ο Πάουελ αναμένεται ότι θα συνεχίσει την πολιτική της σταδιακής ανόδου των επιτοκίων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, για να προστατευθεί η ανάκαμψη της οικονομίας μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια που ένας πρόεδρος δεν ανανεώνει την θητεία ενός εν ενεργεία κεντρικού τραπεζίτη.

Κατά την παρουσίαση του νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η αμερικάνικη οικονομία χρειάζεται σοβαρή νομισματική πολιτική. Όπως τόνισε, το επιχειρηματικό υπόβαθρο του κ. Πάουελ, η εμπειρία του στη Fed και η μεταξύ τους χημεία αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους για τους οποίους τον επέλεξε για αντικαταστάτη της κυρίας Γέλεν. ‘Eχει τη γνώση και τις ηγετικές ικανότητες για να κατευθύνει την οικονομία απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση, υπογράμμισε ο Τραμπ.

in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024