Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιες περιοχές θα «πλήξουν» οι αντικειμενικές αξίες

Ποιες περιοχές θα «πλήξουν» οι αντικειμενικές αξίες

«Φωτιά» στις λαϊκές περιοχές του λεκανοπεδίου αναμένεται να βάλουν οι αλλαγές που προωθούνται στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

«Φωτιά» στις λαϊκές περιοχές του λεκανοπεδίου αναμένεται να βάλουν οι αλλαγές που προωθούνται στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων προβλέπει οι ελάχιστες τιμές ζώνης στις φθηνές περιοχές να κινούνται στα επίπεδα των 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όσο είναι περίπου σήμερα και το κόστος κατασκευής των οικοδομών.

Σε Δραπετσώνα, Ανω Λιόσια, Κερατσίνι και Ελευσίνα οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων αναμένεται να αυξηθούν ακόμη και πάνω από 20%-30%. Οι αυξήσεις αυτές θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους φορολογουμένους των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα στα χρόνια της κρίσης με την έκρηξη της ανεργίας, τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους και τα λουκέτα στην αγορά.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ θα φθηνύνουν για την Εφορία τα ακίνητα στις άλλοτε ακριβές περιοχές της Αττικής. Τιμές ζώνης των 4.000 ευρώ και άνω, που επίσης δεν πειράχθηκαν με την τελευταία αναπροσαρμογή, είναι πλέον εξωπραγματικές σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Οι τιμές αυτές παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα από το 2007 παρά την κατάρρευση της αγοράς. Οι μειώσεις των αντικειμενικών αξιών στις κάποτε ακριβές περιοχές θα φθάσουν ακόμη και το 40%.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις αναμένεται να είναι σε ακριβές περιοχές, όπως Ψυχικό, Φιλοθέη, Γλυφάδα, Εκάλη, Βουλιαγμένη, Κολωνάκι. Στο Ψυχικό, για παράδειγμα, δεν υπάρχει ακίνητο που να πωλείται σήμερα προς 6.250 ευρώ το τετραγωνικό, ούτε στη Φιλοθέη πωλούνται διαμερίσματα προς 5.250 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αλλά και στην Κηφισιά τα 4.000 ευρώ, που είναι η σημερινή τιμή στην ακριβότερη ζώνη, θεωρούνται πάρα πολλά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Γλυφάδα.

Ντόμινο αυξήσεων

Οι ανατροπές στις αντικειμενικές θα προκαλέσουν ντόμινο αυξήσεων σε φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα.

Ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ακριβότερος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων χαμηλής αξίας, ενώ την ανηφόρα θα πάρουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και οι φόροι στις μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές που υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές.

in.gr

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024