Κολομβία: Ο ηγέτης των FARC υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές
Ο Ροντρίγκο Λοντόνιο ή «Τιμοσένκο», ηγέτης των ανταρτών FARC, της οργάνωσης που μετεξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα με βάση την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε πέρσι στην Κολομβία, θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2018.
Ο Ροντρίγκο Λοντόνιο ή «Τιμοσένκο», ηγέτης των ανταρτών FARC, της οργάνωσης που μετεξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα με βάση την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε πέρσι στην Κολομβία, θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2018.
«Ανακοινώνουμε ότι ο υποψήφιός μας για την προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι ο Ροντρίγκο Λοντόνιο Ετσεβέρι Τιμοσένκο» είπε ο Ιβάν Μάρκες, ο εκπρόσωπος του κόμματος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο 58χρονος πρώην αντάρτης ήταν ο τελευταίος διοιοκητής των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) που τον περασμένο Αύγουστο μετεξελίχθηκε στο κόμμα FARC (Εναλλακτική, Επαναστατική, Κοινή Δύναμη). Έναν μήνα νωρίτερα, ο «Τιμοσένκο», όπως ήταν το επαναστατικό ψευδώνυμό του, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έφυγε για να νοσηλευτεί στην Κούβα.
Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος τον Σεπτέμβριο.
Ο Τιμοσένκο γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1959 στην Καλάκρα, πολύ κοντά στη γενέτειρα του Τιροφίχο, του ιδρυτή των FARC. Ήταν έμπιστός του και εκείνος ανακοίνωσε, τον Μάρτιο του 2008, τον θάνατό του. Στις 4 Νοεμβρίου 2011, όταν ο διάδοχος του Τιροφίχο, ο Αλφόνσο Κάνιο, σκοτώθηκε από τον στρατό, ανέλαβε επικεφαλής των ανταρτών ο ίδιος ο Τιμοσένκο.
Η ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψε πέρσι με τον πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος εγγυάται 10 έδρες στις FARC, αρκεί να κατεβάσουν υποψηφίους στις εκλογές. Οι πρώην αντάρτες θα πρέπει να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διέπραξαν αλλά η συμφωνία προβλέπει ότι θα εκτίσουν εναλλακτικές ποινές αν πουν την αλήθεια και αν αποζημιώσουν τα θύματα.
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
- Συνταγή: Παραδοσιακό μπριάμ
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας
- ΑΑΔΕ: Ποιες αγροτικές πληρωμές αναμένονται – Το χρονοδιάγραμμα
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442