«Δεμένα» θα παραμείνουν τα πλοία, ανοιχτού και κλειστού τύπου, που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο το πρωί, μετά και τη νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που ανακοίνωσαν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας.
«Δεμένα» θα παραμείνουν τα πλοία, ανοιχτού και κλειστού τύπου, που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο το πρωί, μετά και τη νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που ανακοίνωσαν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας «Άγιος Σπυρίδων», Χρήστος Βιτουλαδίτης, παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου τους με τους τέσσερις πλοιοκτήτες της Κέρκυρας, ο ένας εξ αυτών φέρεται να μην συμφωνεί με τα αιτήματα των ναυτεργατών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποφασίσουν την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
Βασικό αίτημα – μεταξύ άλλων – των ναυτεργατών είναι να μην ακινητοποιηθούν τα πλοία κλειστού τύπου κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς, όπως τονίζει ο κ. Βιτουλαδίτης, «τα πλοία ανοιχτού τύπου δεν επαρκούν για τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, που έχει αυξηθεί», αλλά την ίδια ώρα, όπως λέει «είναι αναγκαία η πλεύση τους στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα».
Η νέα απεργία των ναυτεργατών θα λήξει, εκτός απροόπτου, το Σάββατο, στις 6 το πρωί.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων