Τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων
Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες που περιγράφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με ασθενείς να νοσηλεύονται σε ράντζα και χημειοθεραπείες και μεταγγίσεις αίματος να γίνονται στους διαδρόμους των κλινικών.
Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες που περιγράφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με ασθενείς να νοσηλεύονται σε ράντζα και χημειοθεραπείες και μεταγγίσεις αίματος να γίνονται στους διαδρόμους των κλινικών.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η κοντινή συνύπαρξη της Αιματολογικής και της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου αποτελεί αιτία για την «άνθιση» των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που υποστηρίζουν ότι υποφέρουν από εργασιακή εξουθένωση και αυτό συνεπάγεται τον κίνδυνο μετάδοσης λοιμώξεων από τους ίδιους λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος, στην Αιματολογική κλινική συστεγάζονται 18 κλίνες της Αιματολογικής Κλινικής, 7 κλίνες Μεσογειακής Αναιμίας και 2 κλίνες Μελέτης Ύπνου, με κάλυψη 130%. Στους διαδρόμους νοσηλεύονται κάθε ημέρα 5 έως 8 ασθενείς σε ράντζα.
Όμως, η ΠΟΕΔΗΝ επικαλείται την εγκύκλιο της διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής του Υπουργείου Υγείας 20/3/2012 σελ.2 παρ.3 σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η νοσηλεία ουδετεροπενικών ασθενών σε ράντζα.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους εργαζόμενους η γειτνίαση της Αιματολογικής με την Πνευμονολογική, ειδικά τον χειμώνα ενέχει τον κίνδυνο της διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, επικαλούμενοι αναφορές γιατρών.
Το νοσηλευτικό προσωπικό της Αιματολογικής Κλινικής ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων ενώ η κατάσταση περιγράφηκε λεπτομερώς από δικηγόρο κατά την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στο νοσοκομείο στις 25 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι έχει κατατεθεί σχετικό υπόμνημα στη διοίκηση του Νοσοκομείου, το υπουργείο Υγείας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας