Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι απαντά η Beat στον Σπίρτζη για φόρους και offshore

Τι απαντά η Beat στον Σπίρτζη για φόρους και offshore

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η Beat, με δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στο προσωπικό προφίλ Facebook του ιδρυτή της, κ. Νίκου Δρανδάκη, μετά τα νέα πυρά που εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές για τη μετοχική σύνθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας.

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η Beat, με δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της, αλλά και στο προσωπικό προφίλ Facebook του ιδρυτή της, κ. Νίκου Δρανδάκη, μετά τα νέα πυρά που εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές για τη μετοχική σύνθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας.

Ο ίδιος δήλωσε στο in.gr ότι όλες οι απαντήσεις σχετικά με τις νέες τοποθετήσεις του κ. Σπίρτζη δίνονται στο εν λόγω δελτίο τύπου, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος θα συναντηθεί με τον υπουργό το βράδυ της Τετάρτης, με σκοπό να συζητήσουν για το νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, στο δελτίο τύπου, ξεκαθαρίζεται ότι η Beat «ανήκει κατά 100% στη γερμανική εταιρεία Intelligent Apps, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό μέτοχό της. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η Beat αποτελεί επιχείρηση η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε αυτή, διαθέτει σαφή νομική υπόσταση και πληροί απαρέγκλιτα όλες τις προυποθέσεις και τις υποχρεώσεις της ελληνικής και ευρωπαικής νομοθεσίας».

Το δελτίο συνεχίζει τονίζοντας ότι η διαδικτυακή αυτή υπηρεσία μεταφορών, έχει καταβάλει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα, κάτι που είναι «μετρημένο και αδιαμφισβήτητο».

«Έχει ελληνικό ΑΦΜ, υπάγεται στη ΦΑΕ Αθηνών, καταβάλλει όλους τους νόμιμους φόρους και εισφορές, σεβόμενη πλήρως την ελληνική φορολογική και εργασιακή νομοθεσία».

Παράλληλα, ο κ. Δρανδάκης εξηγεί στο δελτίο ότι η Beat έχει φέρει στην Ελλάδα επενδύσεις οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.


Νέα πυρά Σπίρτζη

Νέα πυρά εξαπέλυσε την Τρίτη ο ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας Beat στην Ελλάδα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη μετοχική σύνθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η Beat δεν φορολογείται στην Ελλάδα, αλλά στο Λονδίνο και τόνισε ότι η εταιρεία ανέκαθεν διατηρούσε την έδρα της στο Λονδίνο.

«Τι έμεινε από τα 43 εκατ. της πώλησης της Taxibeat στην Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο υπουργός, θέτοντας έμμεση ερώτηση προς την εταιρεία. Παράλληλα, την προκάλεσε να παρουσιάσει τη φορολογική της δήλωση και να δείξει «τι έχει πληρώσει στην Ελλάδα».

Επίσης, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι «όσοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεν έχουν έδρα εδώ, πρέπει να φορολογούνται. Δεν μπορούν να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με άλλες εταιρείες», ενώ ξεκαθάρισε ότι «είναι πολιτικό θέμα εάν υπάρχουν εταιρείες διαμεσολάβησης χωρίς να αφήνουν ούτε ένα ευρώ στην χώρα».

Μαρία Πετροπούλου

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024