Η ώρα των αποζημιώσεων για τη ρύπανση στο Σαρωνικό
Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (International Oil Pollution Compensation) άνοιξε γραφείο στον Πειραιά για την υποβολή των αξιώσεων που προέκυψαν από την ρύπανση που προκλήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, από το πλοίο «Αγιά Ζώνη ΙΙ».
Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (International Oil Pollution Compensation) άνοιξε γραφείο στον Πειραιά για την υποβολή των αξιώσεων που προέκυψαν από την ρύπανση που προκλήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, από το πλοίο «Αγιά Ζώνη ΙΙ».
Το γραφείο λειτουργεί στην οδό Σκουζέ 26 στον 4ο όροφο και έχει στελεχωθεί από Έλληνες, προκειμένου να εξασφαλίσει την εύκολη και έγκαιρη υποβολή όλων των αξιώσεων αποζημίωσης.
Πάντως εάν θεωρείται πως το «Αγιά Ζώνη ΙΙ» έκανε την κυβέρνηση να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να παρακολουθεί ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο τα σλέπια κάνετε λάθος. Η κυβέρνηση μόλις χθες παρέτεινε την προθεσμία για την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών εκροών και εντοπισμού θέσης στα πλοία εφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων που εξέπνευσε στις 30 Οκτωβρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018.
Η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει πως «όσοι υπόχρεοι έχουν υποβάλει αίτημα για τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών -εκροών και διαθέτουν έγγραφη προσφορά από τον εγκαταστάτη πριν την παρέλευση της οριζόμενης προθεσμίας και εντός μηνός παραγγελία, αλλά το σύστημα δεν τους έχει χορηγηθεί για λόγους που αφορούν τον εγκαταστάτη, γεγονός που βεβαιώνεται γραπτά, απαλλάσσονται από την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων εφόσον η εγκατάσταση του συστήματος ολοκληρωθεί έως την 28/2/2018». Νίκος Χασαπόπουλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα