Ευγενία Κουνάκη: Πώς μου επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες [Βίντεο]
Τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε από χρυσαυγίτες έξω από το Εφετείο περιέγραψε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η Ευγενία Κουνάκη, η οποία είναι συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Θα πάω στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δέχθηκα μπουνιά στο πρόσωπο και γέμισα αίματα», είπε η κυρία Κουνάκη, η οποία αναγνώρισε ένα στέλεχος της ΧΑ που φέρεται ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της βίαιης επίθεσης, με την αστυνομία να τον αναζητεί.
Τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε από χρυσαυγίτες έξω από το Εφετείο περιέγραψε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η Ευγενία Κουνάκη, η οποία είναι συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
«Θα πάω στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δέχθηκα μπουνιά στο πρόσωπο και γέμισα αίματα. Θεωρούσα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μας χτυπήσουν.

Αναφορικά με την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων, η κυρία Κουνάκη δήλωσε πως «υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που θα μπορούσαν να έχουν κάνει κάποιο κλοιό να τους σταματήσουν είτε και να τους έχουν συλλάβει. Οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν. Δεν έγινε καν προσπάθεια σύλληψης».
«Μετά έγιναν κάποιες προσαγωγές. Σε αυτούς που προσήχθησαν δεν είναι ούτε ο Σωτήρης Δεβελέκος ούτε αυτός που με χτύπησε, τον οποίο άνετα θα μπορούσα να τον αναγνωρίσω» συνεχίζει η κυρία Κουνάκη.

«Τον Δεβελέκο τον γνώριζα. Είμαι σίγουρη ότι με ξέρει. Αφού από αυτούς οι οποίοι προσήχθησαν δεν είναι αυτός που με χτύπησε, θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη για όλους να ψάξουν να τους βρουν. Αλλά, αφού ο Δεβελέκος ήταν εκεί, θα πρέπει να συλληφθεί. Ξέρει καλά τι έγινε και δεν απέτρεψε κάποια προσπάθεια» καταλήγει.
Αναγνωρίστηκε στέλεχος ως πρωτεργάτης της επίθεσης
Σε εξέλιξη βρίσκονται αναζητήσεις της Ασφάλειας Αττικής για τη σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, στελέχους της Χρυσής Αυγής, που φέρεται ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της βίαιης επίθεσης και του τραυματισμού δύο γυναικών.
Ο χρυσαυγίτης αναγνωρίστηκε από την δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν είναι το άτομο που την χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.
Ήδη αναζητήθηκε από κλιμάκια αστυνομικών στο σπίτι του και σε σημεία που συχνάζει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης ήταν οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου στο παρελθόν και από τα δραστήρια μέλη του νεοναζιστικού κόμματος.
in.gr
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/5): Πού θα δείτε το Άρσεναλ – Μπέρνλι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης
- Τραμπ: Αναδημοσίευσε συνέντευξη Παπασταύρου για την ενεργειακή διπλωματία
- Einstürzende Neubauten: Νέο μέλος, παλιός θόρυβος – Η θρυλική μπάντα του Βερολίνου γυρίζει σελίδα
- Μαλδίβες: Μάχη με το χρόνο για την ανάσυρση των σορών των δυτών από το σπήλαιο, πριν τις προσεγγίσουν καρχαρίες
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε θα καταβληθούν συντάξεις και επιδόματα
- Στις κάλπες την ιστορία τη γράφουν οι πολίτες. Και αυτοί θέλουν πολιτική αλλαγή
- NBA: Oι Καβαλίερς συνέτριψαν τους Πίστονς και προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής (125-94)
- Σεισμός στην Κίνα: Δόνηση 5,2 Ρίχτερ – Χιλιάδες απομακρύνονται από τις εστίες τους – Τουλάχιστον δύο νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442