Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχεδόν 3.000 νέες θέσεις για το Brexit

Σχεδόν 3.000 νέες θέσεις για το Brexit

Εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μέι αποφάσισε να προσλάβει χιλιάδες περισσότερους εργαζομένους. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη δημιουργεί σχεδόν 3.000 νέες θέσεις για το Brexit και οι τελωνειακές και φορολογικές αρχές της Βρετανίας θα αποκτήσουν επιπλέον 3.000-5.000 εργαζομένους τον επόμενο χρόνο. Η κυβέρνηση έχει επίσης δεσμευθεί να διαθέσει 500 εκατ. λίρες (660,45 εκατ. δολάρια).

Την ώρα που η κυβέρνηση της Τερίζα Μέι δέχεται επικρίσεις τόσο από τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπν όσο και από ευρωπαίους αξιωματούχους για τον ρυθμό με τον οποίο προχωρούν οι συνομιλίες για το Brexit και ενώ ο λογαριασμός για το διαζύγιο παραμένει «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις, η Βρετανία – όπως διαμηνύεται από τους Τόρις – επιταχύνει τις προετοιμασίες για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού, προσλαμβάνει χιλιάδες περισσότερους εργαζομένους προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα είναι σε λειτουργία οι συνοριακοί σταθμοί και η σχετική νομοθεσία.

«Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, είναι κρίσιμης σημασίας να προχωρούμε με τις δικές μας, εσωτερικές προετοιμασίες ώστε να είμαστε έτοιμοι τη στιγμή που θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Η προετοιμασία έχει επιταχυνθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Τα υπουργεία ετοιμάζουν λεπτομερή εφαρμοστικά σχέδια για το καθένα από τα περίπου 300 προγράμματα που είναι εν εξελίξει».

Προετοιμασία και για μη συμφωνία

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η προετοιμασία που γίνεται περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι μεγάλο μέρος της προετοιμασίας «θα χρειαστεί ακόμα και στο προτιμώμενο σενάριο μια τολμηρής και φιλόδοξης συμφωνίας – για παράδειγμα στην εφαρμογή κάποιων από τις προτεινόμενες συνοριακές ρυθμίσεις».

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη δημιουργεί σχεδόν 3.000 νέες θέσεις για το Brexit και οι τελωνειακές και φορολογικές αρχές της Βρετανίας θα αποκτήσουν επιπλέον 3.000-5.000 εργαζομένους τον επόμενο χρόνο. Η κυβέρνηση έχει επίσης δεσμευθεί να διαθέσει 500 εκατ. λίρες (660,45 εκατ. δολάρια).

Θέμα ωρών οι ημερομηνίες για τον επόμενο γύρο

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε, πάντως, ότι είναι έτοιμος να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τόνισε ότι η ατζέντα και οι ημερομηνίες για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών για το Brexit θα καθοριστούν «τις επόμενες ώρες ή ημέρες».

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024