Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ σπάει τη σιωπή του για τον Γιώργο Παπαδόπουλο

Ο Τραμπ σπάει τη σιωπή του για τον Γιώργο Παπαδόπουλο

Εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων προς την κυβέρνηση Τραμπ και ενώ αναβιώνουν μνήμες από το σκάνδαλο Γουότεργκειτ, ο αμερικανός πρόεδρος έσπασε τη σιωπή του σχετικά με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον πρώτο που δήλωσε ένοχος στην έρευνα που διεξήχθη από τον Μιούλερ και που αφορούσε στην ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Σε σχόλιό του στο Twitter χαρακτήρισε ψεύτη τον Παπαδόπουλο επαναλαμβάνοντας όσα είπε πριν από ένα 24ωρο η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς η οποία δήλωσε ότι κατείχε θέση εθελοντή και ότι ο ρόλος του στην προεκλογική εκστρατεία ήταν περιορισμένος.

Εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων προς την κυβέρνηση Τραμπ και ενώ αναβιώνουν μνήμες από το σκάνδαλο Γουότεργκειτ, ο αμερικανός πρόεδρος έσπασε τη σιωπή του σχετικά με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον πρώτο που δήλωσε ένοχος στην έρευνα που διεξήχθη από τον Μιούλερ και που αφορούσε στην ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Σε σχόλιό του στο Twitter χαρακτήρισε ψεύτη τον Παπαδόπουλο επαναλαμβάνοντας όσα είπε πριν από ένα 24ωρο η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, η οποία δήλωσε ότι κατείχε θέση εθελοντή και ότι ο ρόλος του στην προεκλογική εκστρατεία ήταν περιορισμένος.

Ο Τραμπ έγραψε στο Τwitter ότι ελάχιστοι γνώριζαν τον «νέο, χαμηλόβαθμο εθελοντή που έχει ήδη αποδειχεί ψεύτης».

Δεν μπορεί όμως να περάσει στα ψιλά συνέντευξη του Τραμπ στην Washington Post, τον Μάρτιο του 2016, όπου σχολιάζοντας την νέα ομάδα εξωτερικής πολιτικής του δήλωσε ότι ο Παπαδόπουλος είναι «εξαιρετικό παιδί» .

Yπάρχει ένα ακόμη στοιχείο που ξεβολεύει τον αμερικανό πρόεδρο. Αυτή τη φορά τον «καίει» το Instagram όπου πριν από έξι μήνες ανάρτησε φωτογραφία γράφοντας ότι βρίσκεται σε συνάντηση με την ομάδα εθνικής ασφαλείας του. Η φωτογραφία δεν είναι τυχαία αφού εμφανίζεται στο τραπέζι της σύσκεψης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ασχολίαστο δεν μπορεί να μείνει και το γεγονός ότι σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν από την ομάδα του Μιούλερ, την Δευτέρα, μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είπαν στον Παπαδόπουλο ότι έκανε εξαιρετική δουλειά όταν κανόνισε συνάντηση ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο και τον ρώσο ομόλογό του. Τον ενθάρρυναν, μάλιστα, να συναντήσει ρώσους αξιωματούχους αντί για τον Τραμπ.

Οι συναντήσεις δεν έγιναν. Όπως τονίζουν, πάντως, από τον Λευκό Οίκο ο Παπαδόπουλος δεν είχε πρόσβαση στον Τραμπ αφού ο ρόλος του ήταν περιορισμένος.

Τα τιτιβίσματα από τον αμερικανό πρόεδρο πέφτουν βροχή το τελευταίο 48ωρο. Την Τρίτη το πρωί έγραψε ότι τα fake news εξακολουθούν να διαδίδονται ακόμη και μετά τις δηλώσεις του δικηγόρου του Πολ Μάναφορτ ο οποίος είπε ότι δεν υπήρξε σκευωρία.

Τι λέει πρώην σύμβουλος του Τραμπ που φέρεται να ενθάρρυνε τον Παπαδόπουλο να συναντηθεί με ρώσους αξιωματούχους

Δικηγόρος του πρώην υψηλόβαθμου σύμβουλου Σαμ Κλόβις στο προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ, δήλωσε ότι ο Σλάβις ουδέποτε ενθάρρυνε τον Παπαδόπουλο να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Στην ανακοίνωσή της, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η δικηγόρος Βικτόρια Τένσινγκ αναφέρει ότι ο Κλόβις δεν είπε ποτέ ότι βασικός στόχος της προεκλογικής εκστρατείας όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ήταν «η βελτίωση της σχέσης των ΗΠΑ με τη Ρωσία».

Επισήμανε επίσης ότι εκείνος διαφωνούσε με το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ο Τραμπ ή οποιοδήποτε μέλος του επιτελείου του, τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αρκετές εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Κλόβις, που τότε ήταν ένας από τους επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του, κάλεσε τον Παπαδόπουλο να συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχος για να να καλλιεργήσει δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση.

«Κάνε το ταξίδι, αν είναι εφικτό», φέρεται να του έγραψε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον Αύγουστο του 2016. Το μήνυμα αυτό περιλαμβάνεται στα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Οι Μάναφορτ και Γκέιτς είναι οι πρώτοι που κατηγορήθηκαν δημοσίως.
Οι δύο άνδρες δημιούργησαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν στην Ουκρανία. Απέκρυψαν πληρωμές από το 2006 μέχρι το 2016, ξεπλένοντας χρήματα μέσα από ένα δίκτυο αμερικανικών και ξένων εταιρειών, επιχειρηματικών συνεργασιών και τραπεζών σύμφωνα με τις κατηγορίες.

Η δουλειά τους περιλάμβανε άσκηση πίεσης σε μέλη του Κογκρέσου και του προσωπικού τους, για τις κυρώσεις στην Ουκρανία και την εγκυρότητα των ουκρανικών εκλογών.

O Μάναφορτ «ξέπλυνε» περισσότερα από 18 εκατομμύρια δολάρια τα οποία, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, απέκρυψε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Από το 2008 μέχρι το 2014 έκανε εμβάσματα 12 εκατομμυρίων σε πωλητές για προσωπικά αποκτήματα, όπως 5,4 εκατομμύρια δολάρια σε επισκευές οικίας στα Χάμπτονς, 934.350 χιλιάδες δολάρια σε κατάστημα παλαιών χαλιών στην Βιρτζίνια, 520.440 χιλιάδες δολάρια σε κατάστημα ρούχων στο Μπέβερλι Χιλς και 655.500, για εξωραϊσμό εξωτερικών χώρων στη Νέα Υόρκη.

Ξόδεψε, ακόμη, εκατομμύρια σε σπίτια, 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε διαμέρισμα στο Σόχο, τρία εκατομμύρια σε σπίτι στο Μπρούκλιν και 1,9 εκατ. σε σπίτι στην Βιρτζίνια.


Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024