Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκροί και τραυματίες από οδηγό φορτηγού στη Νέα Υόρκη [Βίντεο]

Νεκροί και τραυματίες από οδηγό φορτηγού στη Νέα Υόρκη [Βίντεο]

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στη Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο εορτασμού του Halloween. Την Τρίτη οδηγός φορτηγού παρέσυρε πεζούς ενώ κατευθυνόταν σε ποδηλατόδρομο και στη συνέχεια συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο. Αργότερα πυροβολήθηκε από αστυνομικό. Με την τρομοκρατία συνδέουν το περιστατικό οι αρχές. Τουλάχιστον οκτώ είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες. Σε σχόλιό του στο Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στη Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο εορτασμού του Halloween. Την Τρίτη οδηγός φορτηγού παρέσυρε πεζούς ενώ κατευθυνόταν σε ποδηλατόδρομο και στη συνέχεια συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο. Αργότερα πυροβολήθηκε από αστυνομικό.
Με την τρομοκρατία συνδέουν το περιστατικό οι αρχές.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν, μάλιστα, ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες o ύποπτος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Mε βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους οκτώ και των τραυματιών στους 11. Η επίθεση χαρακτηρίζεται ως η φονικότερη στη Νέα Υόρκη από την 11η Σεπτεμβρίου.

Φόβοι εκφράζονται από την αστυνομία για αρκετούς μαθητές τραυματίες.

Υπήκοος Βελγίου βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, γνωστοποίησε ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος διευκρίνισε μιλώντας στο πρακτορείο Belga ότι το θύμα είναι «μια γυναίκα από το Ρουλέρς της δυτικής Φλάνδρας, που επισκεπτόταν την πόλη (της Νέας Υόρκης) συνοδευόμενη από την αδελφή της και τη μητέρα της».

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ο Σέιφουλο Σαιπόφ (Sayfullo Saipov) που εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 2010 και ζούσε στη Φλόριντα. Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο δίκτυο CBS, σημείωμα με αναφορές στο Ισλαμικό Κράτος εντοπίστηκε στο φορτηγό του οδηγού που σκόρπισε τον θάνατο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε στο Μανχάταν κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική» ενέργεια.

Στο Twitter έγραψε ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «να επιστρέψουν ή να μπουν» στη χώρα.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο ΙΚ να επιστρέψει ή να μπει στη χώρα μας αφού το νικήσαμε στη Μέση Ανατολή και αλλού. Αρκετά!», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ο αρχηγός αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο δράστης φέρεται να είναι 29 ετών και να κρατούσε αεροβόλο και αεροπίστολο. Όπως ανέφερε o Τζέιμς Ονίλ, συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες. Όταν βγήκε από το όχημά του η φράση που ακούστηκε να λέει ήταν σχετική με την τρομοκρατία, επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Όπως διαπιστώνεται από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, κατά τις 15:00, τοπική ώρα, ο οδηγός χτύπησε πεζούς κινούμενος σε ποδολητόδραμο. Αργότερα συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο και μετά σταμάτησε.

Ο δράστης εμφανίστηκε, μετά τη σύγκρουση με το σχολικό λεωφορείο, με δύο ψεύτικα πιστόλια και φώναξε κάτι σχετικό με τρομοκρατία. Πυροβολήθηκε τότε στην κοιλιά από αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο, όπου εντοπίστηκαν αεροβόλο και αεροπίστολο.

Για τρομοκρατία μίλησε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανέφερε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε οκτώ και οι τραυματίες σε δεκάδες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφού ενημερώθηκε για την επίθεση, έγραψε στην αρχική του ανάρτηση Twitter: «Στη Νέα Υόρκη μοιάζει να έγινε άλλη μια επίθεση από έναν άρρωστο και ανισόρροπο άνθρωπο. Το θέμα παρακολουθείται στενά από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Όχι στις ΗΠΑ!».

Την αλληλεγγύη του προς τις ΗΠΑ εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μέσω Twitter. «Ο αγώνας μας για την ελευθερία μάς ενώνει περισσότερο από ποτέ άλλοτε», έγραψε.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στη Νέα Υόρκη εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η περιοχή, κοντά στο δημαρχείο της πόλης, αποκλείστηκε μετά το περιστατικό. Οι αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι προχώρησαν σε μία σύλληψη. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ABC Channel 7 ότι είδε ένα λευκό φορτηγό να κατηφορίζει με μεγάλη ταχύτητα ποδηλατόδρομο, που βρισκόταν κοντά σε σχολείο, χτυπώντας πλήθος κόσμου. Όπως είπε, επίσης, άκουσε γύρω στους δέκα πυροβολισμούς.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο WCBS-TV ότι είδε καπνούς και ανθρώπους να πέφτουν στο δρόμο. «Είδα και εκείνο τον τύπο που έμοιαζε σαν να κρατούσε τουφέκι ή και μεταλλικό δοχείο. Ξαφνικά όλοι ούρλιαζαν »πυροβολισμοί», »πυροβολισμοί» και άρχισαν να τρέχουν» είπε.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024