Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Μουζάλα;

Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Μουζάλα;

Υπουργός υπό προθεσμία είναι ο Γιάννης Μουζάλας. Μετά την έντονη κριτική που του ασκήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από τα μέλη της ομάδας των «53+», ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποκάλυψε ότι έχει ήδη θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Υπουργός υπό προθεσμία είναι ο Γιάννης Μουζάλας. Μετά την έντονη κριτική
που του ασκήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας
του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από τα μέλη της ομάδας των «53+», ο υπουργός
Μεταναστευτικής Πολιτικής αποκάλυψε ότι έχει ήδη θέσει την παραίτησή του
στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Τι πραγματικά συμβαίνει όμως με τον κ. Μουζάλα;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως αποκάλυψε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Θα παραμείνει, ωστόσο, στη θέση του τουλάχιστον έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Τότε θα ανακοινωθεί επισήμως η υποψηφιότητά του για το πόστο του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για το οποίο προτείνεται από την ελληνική κυβέρνηση. Η τελική επιλογή θα γίνει τον Μάρτιο του 2018, καθώς υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι, αλλά ο Γιάννης Μουζάλας φαίνεται πως θα αφοσιωθεί στην προσωπική του καμπάνια για τη θέση του επιτρόπου, λύνοντας ταυτόχρονα τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η υποβολή παραίτησης από τον Γιάννη Μουζάλα διαψεύδεται πάντως από το Μαξίμου, με πηγές από το πρωθυπουργικό επιτελείο να διαβεβαιώνουν πως δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Και μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να καλύπτει τον Γιάννη Μουζάλα, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής άκουσε σκληρή κριτική στη διάρκειας της συνεδρίασης, κυρίως από την Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον Πάνο Λάμπρου, με αποτέλεσμα να πει μεταξύ άλλων:

«Η πολιτική που εφαρμόζουμε είναι συλλογική. Είναι της κυβέρνησης, δεν είναι του Μουζάλα. Αν είμαι αναποτελεσματικός, τότε να παραιτηθώ».

Πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ σήμερα, Τρίτη, ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα και πρόσθεσε: «Ο Γιάννης Μουζάλας από τη μεταβατική κυβέρνηση ώς σήμερα έχει κάνει σπουδαία δουλειά, και πρέπει να συνεχίσει».

in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024