Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατεβάζει τους τόνους o πρέσβης της Ισπανίας για την Καταλονία

Κατεβάζει τους τόνους o πρέσβης της Ισπανίας για την Καταλονία

Τη λύπη του που οι δηλώσεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο «έδωσαν αφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, όπως και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές αρχές», εκφράζει ο πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα Ενρίκε Βιγέρα.

Τη λύπη του που οι δηλώσεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο «έδωσαν αφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, όπως και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές αρχές», εκφράζει ο πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα Ενρίκε Βιγέρα, μετά την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, που τον καλούσε να «ανασκευάσει τις ατυχείς δηλώσεις του».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ισπανίας εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών το περασμένο Σαββατοκύριακο υπέρ της ισπανικής εδαφικής ακεραιότητας και απορρίπτοντας μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας και την αρχή του αμετάβλητου των συνόρων.

Τέλος, η πρεσβεία της Ισπανίας διαμηνύει πως «οι δύο σύμμαχοι και φίλες χώρες μας είναι ενωμένες με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και πολιτισμού, και θα προσπαθήσει σε υπέρτατο βαθμό να εμβαθύνει την εξαιρετική αυτή σχέση που μας ενώνει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024