Το κινεζικό πρακτορείο μοντέλων που εκπροσωπεί μια 14χρονη ρωσίδα, η οποία πέθανε έπειτα από την συμμετοχή της στην εβδομάδα μόδας της Σανγκάης, διέψευσε τις κατηγορίες ότι η έφηβη ήταν εξουθενωμένη και είχε δουλέψει υπερβολικά πολλές ώρες.

Η Βλάντα Ντζιούμπα, η οποία πέθανε την Παρασκευή σε νοσοκομείο της Κίνας, παρά το νεαρόν της ηλικίας της, της επιτρεπόταν με βάση τον κινεζικό νόμο να εργάζεται ως μοντέλο. Το κορίτσι ξεκίνησε να έχει ζαλάδες και να νιώθει αδιάθετο την περασμένη Τρίτη και την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Σανγκάης, όπου κατέληξε την Παρασκευή έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «The Siberian Times» έγραψε ότι η 14χρονη πέθανε από μηνιγγίτιδα, η οποία πυροδοτήθηκε από υπερκόπωση έπειτα από μια «υπερβολικά κουραστική επίδειξη μόδας στη Σανγκάη».

«Λυπούμαστε που χάσαμε έναν άγγελο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του πρακτορείου ESEE στη Σανγκάη, επισημαίνοντας ότι η εβδομάδα μόδας της Σανγκάης ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου και η νεαρή ένιωσε αδιαθεσία έξι μέρες αργότερα και ενώ είχε αναλάβει άλλη επαγγελματική υποχρέωση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του πρακτορείου, Ζενγκ Γι, δήλωσε στην κρατική «Global Times» ότι το μοντέλο εργαζόταν το νόμιμο καθημερινό οκτάωρο κατά την δίμηνη παραμονή του στην Κίνα πριν από τον θάνατό του.

«Η Ντζιούμπε είχε 16 διαφορετικές δουλειές στη διάρκεια της δίμηνης παραμονής της στην Κίνα και έκανε τακτικά διαλείμματα στη διάρκεια της εργασίας της», είπε ο Ζενγκ.

Μετά την διοργάνωση στη Σανγκάη το κορίτσι ταξίδεψε ως την πόλη Γιγού, αλλά τελικά ματαιώθηκε η προγραμματισμένη φωτογράφιση μόδας, γιατί αισθάνθηκε αδιαθεσία και επέστρεψε στη Σανγκάη.

Η «Global Times» επικαλείται εκπρόσωπο της εβδομάδας μόδας της Σανγκάης, ο οποίος λέει ότι ο θάνατός της διερευνάται και αναφέρεται σε ιατρική έκθεση, η οποία επισημαίνει η 14χρονη είχε πάθει σηψαιμία.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας