Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε θέση μάχης οι υποψήφιοι για το πρώτο debate

Σε θέση μάχης οι υποψήφιοι για το πρώτο debate

Με την παρουσία της Φώφης Γεννηματά, η οποία δεν συμμετείχε στο προηγούμενο ντιμπέιτ, να δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία, οι εννέα επίδοξοι αρχηγοί του νέου φορέα θα διασταυρώσουν απόψε τα ξίφη τους (ΕΡΤ2, 21.00).

Με την παρουσία της Φώφης Γεννηματά, η οποία δεν συμμετείχε στο προηγούμενο ντιμπέιτ, να δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία, οι εννέα επίδοξοι αρχηγοί του νέου φορέα θα διασταυρώσουν απόψε τα ξίφη τους (ΕΡΤ2, 21.00).

Ο καθένας πέρασε το Σαββατοκύριακο ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά του -με εκείνους που έχουν μια κάποια ευχέρεια μπροστά στις κάμερες να αναμένουν την συζήτηση περισσότερο από τους υπόλοιπους. Όλοι οι υποψήφιοι, ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να προσδώσουν έναν τόνο ζωντάνιας, απαραίτητο για να ενεργοποιηθεί και το ενδιαφέρον του πολιτικού τους ακροατηρίου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να τηρεί την ενωτική στάση με την οποία ξεκίνησε την προεκλογική της καμπάνια. Δεν θα αφήσει, ωστόσο, αναπάντητες τις επιθέσεις που ενδέχεται να δεχτεί -«δεν θα γυρίσει το άλλο μάγουλο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες της.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, από την άλλη, με τηλεοπτική εμπειρία που του επιτρέπει ευχέρεια κινήσεων, αναμένεται να ακολουθήσει πιο επιθετική τακτική. Αποδέκτης της δεν μπορεί να είναι άλλος από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος επιδιώκει μια αξιοπρέπη εμφάνιση, ενόψει και της κεντρικής του πολιτικής εκδήλωσης την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, στο γήπεδο του Πανελληνίου.

Για πρώτη φορά, οι τρεις υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ (Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης) θα βρεθούν αντιμέτωποι στα τηλεοπτικά πλατό. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ειδικά, για πρώτη φορά θα αντιπαρατεθεί δημοσίως με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -με την οποία την περασμένη άνοιξη βρέθηκαν σε αντίθετα στρατόπεδα. Στοχεύοντας, ωστόσο, στην βάση του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης δεν μοιάζει διατεθειμένος να παίξει σκληρά, επικεντρωμένος σε ψηφοφόρους της ηλικίας του.

Ο Γιάννης Μανιάτης, από την άλλη, θα κινηθεί στο πλαίσιο της ανανέωσης που θεωρεί πως πρέπει να επέλθει στην Κεντροαριστερά για να πρωταγωνιστήσει ξανά, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης θα συνεχίσει σε σκληρό «αντιδεξιό» ροκ, το οποίο τον έχει ανεβάσει, τουλάχιστον δημοσκοπικά.

Το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί με την συμμετοχή δημοσιογράφων της περιφέρειας. Η ιδέα συμμετοχής μη πανελλαδικών καναλιών στην διαδικασία, η οποία αποδίδεται στον Σταύρο Θεοδωράκη, έγινε με σκοπό να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για τις εκλογές εκτός των αστικών κέντρων. Μετά από πρόταση του Νίκου Αλιβιζάτου, οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν είναι οι Ανδρέας Γιουμερτάκης από την Λάρισα (ΤRΤ), Γιώργος Σαχίνης από την Κρήτη (ΚΡΗΤΗ TV), Γιώργος Σιμόπουλος από την Λαμία (STAR Κεντρικής Ελλάδας) , Φίλιος Στάγκος από την Θεσσαλονίκη (TV100) και ο Κωνσταντίνος Μαγνής από την Πάτρα (εφημερίδα Πελοπόννησος). Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δώρα Αναγνωστοπούλου, ανέλαβε τον συντονισμό.

Η συζήτηση θα περιλαμβάνει εισαγωγικές τοποθετήσεις, μια κοινή ερώτηση από την συντονίστρια, και τρεις γύρους ερωτήσεων, με διαφορετικές θεματικές: οικονομία και ανάπτυξη, δικαιοσύνη και θεσμοί, δημιουργία του νέου φορέα. Αμέσως μετά, ο κάθε υποψήφιος θα έχει δικαίωμα ερώτησης σε έναν εκ των συνυποψηφίων του και, στο τέλος, ο κάθε υποψήφιος θα απευθυνθεί στους τηλεθεατές για ακόμη μια φορά. Οι λεπτομέρειες της συζήτησης αποτέλεσαν κύριο θέμα συζήτησης την περασμένη εβδομάδα, με τις διαφωνίες των υποψηφίων να φτάνουν από το πού θα κάτσει ο καθένας έως τον τίτλο που θα συνοδεύσει την εικόνα -σε αντίθεση με προηγούμενες φορές, οι λεπτομέρειες αυτές δεν επηρέασαν το καλό κλίμα.

Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Αλιβιζάτου ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Η πρώτη, μερική δοκιμή του ηλεκτρονικού συστήματος ταυτοποίησης, πραγματοποιήθηκε χθες και έφερε χαμόγελα στους ιθύνοντες. Η γενική δοκιμή θα γίνει την Κυριακή, ενώ την επόμενη Τετάρτη, στις 8 Νοεμβρίου, ο Νίκος Αλιβιζάτος θα συγκαλέσει συνέντευξη τύπου για να ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας.

Μυρτώ Λιαλιούτη

in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024