Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει», ενώ ομάδα αναρχικών επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αναρχικών αποκόπηκε από το σώμα της μαθητικής πορείας και πραγματοποίησε καταστροφές σε μια καφετέρια, ενώ έσπασαν ένα ATM τράπεζας.

Οι αναρχικοί έκαναν ρίψη καπνογόνων, φωτοβολίδων και μολότωφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών.

«Θέλουμε το σχολείο που μας αξίζει»

Το μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και κεντρικό σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

Χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Αττική διαδήλωσαν διεκδικώντας, όπως ανέφεραν στο κάλεσμά τους, «το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών, το οποίο υπογραμμίζει την «έλλειψη καθηγητών, αναλώσιμων κι υποδομών».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου, σταδίου κι Αμαλίας είχε διακοπεί, ωστόσο πλέον έχει αποκατασταθεί.

in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024