Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκπαιδευτική πλατφόρμα για τη δευτεροβάθμια με ελεύθερη πρόσβαση

Εκπαιδευτική πλατφόρμα για τη δευτεροβάθμια με ελεύθερη πρόσβαση

Τέθηκε σε λειτουργία η πρωτότυπη εκπαιδευτική πλατφόρμα STEMforYouth, η οποία δημιουργήθηκε από το ομώνυμο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καινοτομίας.

Τέθηκε σε λειτουργία η πρωτότυπη εκπαιδευτική πλατφόρμα STEMforYouth, η οποία δημιουργήθηκε από το ομώνυμο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καινοτομίας.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα STEMforYouth (www.stem4youth.eu) προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση και υποστήριξη εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαθητών/τριών ηλικίας 12-18 ετών και περιέχει καλά δοκιμασμένες μεθοδολογίες και πρακτικές εκπαίδευσης φυσικών επιστημών σε διάφορα περιβάλλοντα μάθησης, που εφαρμόζονται σε συνδυασμό με θέματα επιστήμης.

Ο εκπαιδευτικός αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί ελεύθερα να επισκέπτεται την εκπαιδευτική πλατφόρμα, να αντλεί και να χρησιμοποιεί στην τάξη μία ή περισσότερες «προκλήσεις» μέσα από έξι επιστημονικούς κλάδους: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Εφαρμοσμένη Μηχανική και Ιατρική και μια διεπιστημονική ενότητα (Επιστήμη των Πολιτών στα σχολεία).

Μαθήματα, διαδραστικά παιχνίδια και νέα πρωτότυπα εργαλεία που κάνουν την διδασκαλία της Επιστήμης να μοιάζει με παιχνίδι, είναι μερικά μόνο από τα περιεχόμενα της νέας πλατφόρμας!

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές ανακαλύπτουν δεξιότητες και ταλέντα, μαθαίνουν στην πράξη πώς να φτιάχνουν ή να επεξεργάζονται εφαρμογές STEM και εκπαιδεύονται μέσω της διάδρασης και της ενεργητικής μάθησης.

Επιπροσθέτως, ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται για εκδηλώσεις, δρώμενα, pop – up εγκαταστάσεις αλλά και δράσεις – έκπληξη που προγραμματίζονται.

Οι υπηρεσίες παρέχονται στα αγγλικά, ωστόσο τα θεματικά πεδία Αστρονομίας, Εφαρμοσμένης Μηχανικής, καθώς και επιλεγμένες κατηγορίες από άλλα θεματικά πεδία θα είναι σύντομα διαθέσιμα στα ελληνικά.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, που συμμετέχει ως εταίρος στο έργο, έχει αναπτύξει 7 «προκλήσεις» Εφαρμοσμένης Μηχανικής στα πεδία Αεροναυπηγικής, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ναυπηγικής, Ρομποτικής και Ηλεκτρονικής.

Έτσι οι μαθητές, ακολουθώντας έξι απλά βήματα, χρησιμοποιούν αρχές σχεδιασμού και μεθοδολογία εργασίας της Εφαρμοσμένης Μηχανικής, προκειμένου να επιλύσουν ένα πρακτικό πρόβλημα, όπως να κατασκευάσουν ένα ηλεκτρικό σκουπάκι χειρός ή ένα ρομπότ που τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ.

Οι «προκλήσεις» αυτές αποτελούν μια χρήσιμη εργαλειοθήκη και βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τρόπο ευχάριστο και ψυχαγωγικό, ενώ παράλληλα δείχνουν πώς λειτουργεί η επιστήμη στην καθημερινή ζωή.

Ευρύτερος στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τους νέους σε επαφή με το STEM, εξηγώντας τους τις εξαιρετικές ευκαιρίες που μπορεί να τους προσφέρει στην αγορά εργασίας.

Για το έργο αυτό συνεργάζονται Πανεπιστήμια, Επιστημονικά Κέντρα, Ερευνητικά Ιδρύματα και φορείς από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τσεχία και τη Σλοβενία. Συντονιστής του έργου είναι το Πολυτεχνείο της Βαρσοβίας.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024