Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές ο στόχος Τσίπρα

Απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές ο στόχος Τσίπρα

Τρόπο να εφαρμοστεί η απλή αναλογική από τις επόμενες και όχι τις μεθεπόμενες εκλογές αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας. Η νέα κυβερνητική πρωτοβουλία θα ασκήσει πίεση στην Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Σκέψεις για να επανέλθει το θέμα της απλής αναλογικής για τις βουλευτικές εκλογές, με στόχο να εφαρμοστεί όμως από τις επόμενες και όχι τις μεθεπόμενες εκλογές, υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να κάνει μια ακόμα κίνηση στην πολιτική σκακιέρα με το βλέμμα στην Κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση στα ενδότερα του πρωθυπουργικού επιτελείου ώστε να αναληφθεί νέα κυβερνητική πρωτοβουλία στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, με στόχο να… πιεστούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι να ψηφίσουν το νέο εκλογικό σχέδιο.

Μάλιστα, αυτό το νέο σχέδιο εκλογικού νόμου δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμα και πριν από τις εκλογές στην Κεντροαριστερά (δηλαδή το διάστημα 12 και 19 Νοεμβρίου), γεγονός που θα περιπλέξει την κατάσταση.
Και αυτό διότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να πάρουν θέση σε ένα θέμα κομβικής σημασίας που σχετίζεται και με την εκλογική πορεία και δύναμη του χώρου.

Με αυτή τη θεώρηση, δεν είναι τυχαίο ότι κυβερνητικοί παράγοντες μιλάνε για τη «δεύτερη ευκαιρία» που πρέπει να δοθεί στην Κεντροαριστερά ώστε να μην ταυτιστεί με τη ΝΔ και να ψηφίσει τον νέο νόμο για να ισχύσει στις επόμενες και όχι στις μεθεπόμενες εκλογές.

in.gr

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024