Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Volvo V90 Cross Country Ocean Race: Με θαλάσσια αύρα και οικολογική συνείδηση

Volvo V90 Cross Country Ocean Race: Με θαλάσσια αύρα και οικολογική συνείδηση

Η σουηδική φίρμα δημιούργησε μια ειδική έκδοση του κομψού και περιπετειώδους wagon της με αφορμή την φετινή διοργάνωση Volvo Ocean Race και η οποία πλην των ιδιαίτερων λεπτομερειών της στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη συσσώρευση πλαστικών στους ωκεανούς.


Πιστή στην παράδοση που έχει δημιουργήσει, η Volvo γιόρτασε την έναρξη του απαιτητικoύ ιστιοπλοϊκού αγώνα, Volvo Ocean Race με την αποκάλυψη μιας ειδικής ομώνυμης έκδοσης του V90 Cross Country η οποία φέτος, επεφύλαξε και μια πρωτιά για το είδος καθώς συνοδεύεται και από ένα περιβαλλοντικό μήνυμα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για την μόλυνση των ωκεανών με πλαστικά.

Υπό αυτό το σκεπτικό, τα πατάκια καθώς και άλλα πλαστικά μέρη του θαλάμου του κομψού και περιπετειώδους σουηδικού wagon αποτελούνται από ανακυκλωμένο πλαστικό που προέρχεται από δίχτυα τα οποία έχουν ανασυρθεί από την θάλασσα.

Πλην αυτής της φιλικής προς το περιβάλλον λεπτομέρειας, το Volvo V90 Cross Country Ocean Race ξεχωρίζει επίσης από τις πορτοκαλί απόχρωσης πινελιές εντός και εκτός, από τις ειδικού σχεδιασμού ζάντες αλλά και τα χαρακτηριστικά μοτίβα στα καθίσματα.

Επί του παρόντος, η Volvo δεν έχει γνωστοποιήσει πόσες μονάδες σκοπεύει να κατασκευάσει από τη συγκεκριμένη ειδική έκδοση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα παραχωρεί 100 ευρώ για κάθε ένα από τα πρώτα 3.000 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, δηλαδή 300.000 ευρώ για τους σκοπούς του Volvo Ocean Race Science Programme το οποίο με τη συνδρομή και των στοιχείων που θα συλλεχθούν από τα σκάφη που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, στοχεύει στην αποτύπωση των επιπτώσεων από την συσσώρευση πλαστικών στους ωκεανούς.

Με αυτό το περιβαλλοντικό σκεπτικό, όλα τα σκάφη που συμμετέχουν στο φετινό Volvo Ocean Race θα εξοπλίζονται με μια σειρά διαφορετικών αισθητήρων οι οποίοι θα συλλέξουν δεδομένα από τις πιο απομακρυσμένες ωκεάνιες εκτάσεις, μετρώντας βαρομετρική πίεση, θερμοκρασία, ταχύτητα ανέμου, πορεία θαλάσσιων ρευμάτων τα οποία και θα αξιοποιηθούν από επιστήμονες για την καλύτερη πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων και την εξαγωγή ακριβέστερων μοντέλων πρόβλεψης του καιρού.

Στο ίδιο πλαίσιο οι αισθητήρες θα συλλέγουν δεδομένα για την αλατότητα, την περιεκτικότητα σε άλγη και την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα των ωκεανών τα οποία θα χρησιμεύσουν προκειμένου να υπάρξει μια πληρέστερη εικόνα για το επίπεδο μόλυνσης των ωκεανών από πλαστικά και για τις επιπτώσεις που αυτά επιφέρουν.

auto.in.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024