Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χάσμα Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει η τρίτη αξιολόγηση

Το χάσμα Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει η τρίτη αξιολόγηση

Σε ξεκαθάρισμα των σχέσεων σε κυβέρνηση και κόμμα οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, για την οποία ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να αισιοδοξεί ότι μπορεί να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και συγκεκριμένα έως το τέλος του έτους.

Σε ξεκαθάρισμα των σχέσεων σε κυβέρνηση και κόμμα οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, για την οποία ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να αισιοδοξεί ότι μπορεί να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και συγκεκριμένα έως το τέλος του έτους.

Στο Μαξίμου επικρατεί συναγερμός προκειμένου να τηρηθούν αυτά τα χρονοδιαγράμματα και οι υπουργοί βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, με κομβικό συντονιστικό ρόλο να έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Λιάκος. Έτσι, μετά το πέρας της αξιολόγησης, φαίνεται πως έχουν κλειδώσει οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με αναβρασμό να χαρακτηρίζει τις εσωτερικές σχέσεις σε κυβέρνηση και κόμμα και παρά τις αγωνιώδεις διαψεύσεις του Μαξίμου και τις διαβεβαιώσεις ότι το κυβερνητικό καράβι κινείται σε ήρεμα νερά.

Υπουργοί όπως ο Πάνος Σκουρλέτης εξακολουθούν να θεωρούν πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ακόμη κι αν δεν υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ τα πνεύματα μεταξύ αρκετών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου παραμένουν οξυμένα ή υπουργοί θεωρούνται «κόκκινο πανί» για τον κομματικό μηχανισμό και τους βουλευτές. Συγκρούσεις, όπως αυτή που εξελίσσεται στο υπουργείο Υγείας μεταξύ του υπουργού Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη, βαρύνουν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Η κυβερνητική πρόταση να καταλάβει ο Γιάννης Μουζάλας τη θέση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης μοιάζει με κίνηση εκτόνωσης για τις εσωκομματικές έριδες, αλλά πρωτίστως αποτελεί μια προαναγγελία αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Έτσι, με βάση αυτές τις πληροφορίες, οι ενστάσεις Σκουρλέτη τον εντάσσουν στον κύκλο των υποψηφίων προς μετακίνηση υπουργών – με τον νυν υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη να προβάλλει ως αντικαταστάτης του.

Στον κύκλο των παραγωγικών υπουργείων, πολλά θα κριθούν από την παραμονή ή όχι του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η δήλωση Τσακαλώτου ότι θέλει «να είναι ο πιο… ασήμαντος υπουργός» τροφοδότησε εκ νέου τα σενάρια μιας μετακίνησής του.

Το χαρτοφυλάκιο του Οικονομίας και Ανάπτυξης εξακολουθεί να συζητείται ως επόμενος σταθμός του Τσακαλώτου – με τον καθηγητή Δημήτρη Παπαδημητρίου να φέρεται πως επιθυμεί την επιστροφή του στις ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας τη θέση του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα – δίχως πάντως να αποκλείεται η παραμονή του κ. Παπουτσή στο πόστο του στην Ουάσιγκτον.

Σχεδόν προεξοφλείται ότι μέσω ανασχηματισμού θα επιχειρηθεί να μπει φρένο και στα άτυπα «αντάρτικα», στα οποία πρωταγωνιστούν στελέχη πέριξ της ομάδας των 53. Η προοπτική της επιστροφής του Νίκου Φίλη στο κυβερνητικό σχήμα, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, είναι προφανές ότι εξυπηρετεί αυτόν τον σχεδιασμό.

Αντιθέτως, στους κερδισμένους των επικείμενων αλλαγών προεξοφλείται ότι θα είναι ο νυν υφυπουργός Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έχει ενταχθεί πλέον στην κλειστή ομάδα συνεργατών του πρωθυπουργού.


in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024