Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράταση στην έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για μέσα μεταφοράς

Παράταση στην έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για μέσα μεταφοράς

Παράταση για την έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης. Ποιες είναι οι νέες προθεσμίες και η διαδικασία.

Παράταση για την έκδοση προσωποποιημένων
ηλεκτρονικών καρτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανακοίνωσε την
Παρασκευή ο υφυπουργός Μεταφορών
Νίκος Μαυραγάνης.

Η νέα ημερομηνία για όσους πηγαίνουν αυτοπροσώπως στα σημεία έκδοσης για την ηλεκτρονική κάρτα είναι έως τις 5 Νοεμβρίου.

Για όσους καταθέσουν ανοικτό φάκελο για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας η οποία θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά, η παράταση θα είναι έως τις 10 Νοεμβρίου.

Ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι οι προθεσμίες δεν αφορούν ΑΜΕΑ και φοιτητές οι οποίοι θα εξακολουθούν προς το παρόν να μπαίνουν στα ΜΜΜ από ειδική θύρα.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο όσοι έχουν απόθεμα σημερινών χάρτινων εισιτηρίων να μπορούν να τα ανταλλάξουν με ηλεκτρονικά.

Πάντως, από την 1η Νοεμβρίου θα σταματήσει η έκδοση χάρτιων εισιτηρίων.

Νέα εκδοτήρια για λιγότερη ταλαιπωρία

Χθες, Πέμπτη, ανακοινώθηκε η λειτουργία πρόσθετων εκδοτηρίων για τις ηλεκτρονικές κάρτες σε όλους τους κεντρικούς σταθμούς προκειμένου να μειωθούν οι ουρές των πολιτών και οι ώρες αναμονής.

Στην περίπτωση αποστολής φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ακολουθήσουν μια διαδικασία πέντε βημάτων. Δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε.

Οι προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, μόλις που ξεπέρασαν τις 100.000, ενώ για να λειτουργήσει πλήρως το σύστημα και να κλείσουν οι μπάρες όλων των σταθμών, όπως αρχικά είχε εξαγγείλει ο κ. Σπίρτζης, απαιτείται να εκδοθούν τουλάχιστον άλλες 250.000 προσωποποιημένες κάρτες (μηνιαίες, τριμηνιαίες, ετήσιες, επιβατών άνω των 65 και κάτω των 18 ετών κ.λ.π).

Στην προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών, από εχθές το απόγευμα ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων προσωποποιημένων καρτών σε όσους προτίμησαν τη διαδικασία έκδοσης με κατάθεση φακέλου και αποστολής με συστημένη επιστολή μέσω του ταχυδρομείου. Μέχρι στιγμής την εν λόγω διαδικασία έχουν επιλέξει πάνω από 10.000 επιβάτες.

Ποια «αγκάθια» παραμένουν

Ωστόσο, το μεγαλύτερο από τα «αγκάθια» που καλούνται να αντιμετωπίσουν το υπουργείο Μεταφορών και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), είναι οι κάρτες «ελευθέρας» επιπλέον 250.000 δικαιούχων που ανήκουν σε τρεις κατηγορίες: Άνεργοι, ΑμΕΑ και εργαζόμενοι-υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες μετακινουμένων δεν έχει ξεκινήσει καν η έκδοση νέων καρτών, καθώς αναζητούνται ακόμα …τεχνικές λύσεις.

Οι μέχρι σήμερα 100.000 κάτοχοι προσωποποιημένων ATHENA.CARD μπορούν να επαναφορτίσουν τις κάρτες τους, δίχως να προσέλθουν στα εκδοτήρια των σταθμών, αλλά μέσω των αυτόματων μηχανημάτων που υπάρχουν στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, συμπεριλαμβανομένου του τραμ.

Επίσης, μπορούν να κάνουν φόρτιση προσωποποιημένων καρτών και μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΟΑΣΑ www.athenacard.gr.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024