Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κ. Τσίπρας, τα F-16 και τα fake news

Ο κ. Τσίπρας, τα F-16 και τα fake news

Όσοι περίμεναν ότι η συζήτηση για την αναβάθμιση των F-16 με την ερώτηση που κατέθεσε ο Στ. Θεοδωράκης προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα εξελισσόταν σε μία πολιτική «αερομαχία» ανάμεσα στους δύο σίγουρα θα απογοητεύτηκαν.

Όσοι περίμεναν ότι η συζήτηση για την αναβάθμιση των F-16 με την ερώτηση που κατέθεσε ο Στ. Θεοδωράκης προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα εξελισσόταν σε μία πολιτική «αερομαχία» ανάμεσα στους δύο σίγουρα θα απογοητεύτηκαν.

Όπως αναφέρει στο Βήμα ο Νίκος Χασαπόπουλος, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε στον επικεφαλής του Ποταμιού ότι κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση, αλλά τον κάλεσε να μην ενημερώνεται από τα ΜΜΕ της διαπλοκής (όπως για άλλη μια φορά τα ονόμασε), αλλά και από άλλες πηγές. Επειδή ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι απευθύνεται σε απληροφόρητους και ανημέρωτους, τον ενημερώνουμε ότι όλες οι πληροφορίες και οι υπερπροσδοκίες τόσο περί Σούδας όσο και για τα αντισταθμιστικά καλλιεργήθηκαν μέσω διαρροών από τον συγκυβερνήτη και φίλο του υπουργό Εθνικής Αμυνας. Οι ίδιοι συνεπώς παράγουν τα fake news.

Στην πραγματικότητα όμως ο κ. Τσίπρας είχε το βλέμμα του στραμμένο για την επόμενη Παρασκευή στην ερώτηση που του κατέθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την αύξηση της ανομίας που σημειώνεται στη χώρα. Είχε μάλιστα δίπλα του στα υπουργικά έδρανα, όχι τον υπουργό Εξωτερικών ή Εθνικής Άμυνας (σ.σ. ο κ. Καμμένος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη εκπροσωπώντας την κυβέρνηση για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου), αλλά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος κρατούσε ένα μπλε φάκελο τον οποίο και παρέδωσε στο τέλος της συνεδρίασης στον κ. Τσίπρα. Τι περιείχε αυτός ο φάκελος; Όλες τις επιθέσεις που έγιναν σε αστυνομικά τμήματα από το 2009 έως το 2017 (ανάμεσά τους και μία επίθεση που έγινε με Καλάσνικωφ σε αστυνομικό τμήμα) και που αποδεικνύουν ότι από το 2015 έως το 2017 που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν ελάχιστες επιθέσεις, κάπου δύο τον αριθμό κατά μέσο όρο.

Τελικά από μία τέτοια συζήτηση για τα F-16 δεν έλειψαν οι εκατέρωθεν βολές για τα… fake news. Φαίνεται ότι οι επικοινωνιολόγοι του κ. Τσίπρα (όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης) του έχουν επισημάνει ότι κερδίζει πόντους έναντι των αντιπάλων του, όταν αναφέρεται στα fake news και ο κ. Τσίπρας τα χρησιμοποίησε κατά κόρον, τόσο για να χτυπήσει τη ΝΔ (και τον Άδωνι πάλι) με το θέμα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών, όσο και για τη… χολέρα που βρέθηκε στα νοσοκομεία. Του απάντησε όμως ο επικεφαλής του Ποταμιού λέγοντάς του: «Το 2014 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο όρος για να χαρακτηρίζετε τις ειδήσεις και να περιγράψετε τα ψέμματα που χρησιμοποιούσατε για τους αντιπάλους σας».

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024