Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανασχηματισμός μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ανασχηματισμός μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Το «χαρτί» του ανασχηματισμού μετά την ολοκλήρωση όμως της αξιολόγησης σκέφτεται ο πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να εκτονωθούν οι εντάσεις τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και στο κομματικό στρατόπεδο.

Το «χαρτί» του ανασχηματισμού μετά την ολοκλήρωση όμως της αξιολόγησης
σκέφτεται ο πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να εκτονωθούν οι εντάσεις
τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και στο κομματικό στρατόπεδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» , στο Μαξίμου επικρατεί συναγερμός προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και οι υπουργοί βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, με κομβικό συντονιστικό ρόλο να έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Λιάκος.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται πως έχουν κλειδώσει, αλλά αυτές θα προχωρήσουν μετά το πέρας της αξιολόγησης. Το βασικό σκέλος της στρατηγικής Τσίπρα είναι η δημιουργία θετικής ατζέντας και η προσπάθεια για την προσέλκυση επενδύσεων.

Πλην όμως το σχέδιο περιλαμβάνει και τη δοκιμασμένη για τον ίδιο και το επιτελείο του συνταγή των… φανταστικών εχθρών. Μετά την αλλαγή στάσης του ΔΝΤ και τις διαβεβαιώσεις Λαγκάρντ ότι δεν θα ζητηθούν νέα μέτρα, τα μέσα ενημέρωσης αναδεικνύονται (ξανά) στον νούμερο ένα εχθρό της κυβέρνησης – με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες να παραμένει στο προσκήνιο, αλλά να καθυστερεί, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα διεξαχθεί πριν από το τέλος του έτους.

Ο αναβρασμός, ωστόσο, που κυριαρχεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα κοπάσει, παρά τις αγωνιώδεις διαψεύσεις του Μαξίμου και τις διαβεβαιώσεις ότι το κυβερνητικό καράβι κινείται σε ήρεμα νερά. Υπουργοί όπως ο Πάνος Σκουρλέτης εξακολουθούν να θεωρούν πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ακόμη κι αν δεν υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ τα πνεύματα μεταξύ αρκετών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου παραμένουν οξυμμένα ή υπουργοί θεωρούνται «κόκκινο πανί» για τον κομματικό μηχανισμό και τους βουλευτές. Συγκρούσεις, όπως αυτή που εξελίσσεται στο υπουργείο Υγείας μεταξύ του υπουργού Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη, βαρύνουν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, η εικόνα ενός ριζικού ανασχηματισμού – που θα λειτουργεί εξισορροπητικά και θα σηματοδοτεί ανοίγματα – έχει αρχίσει ήδη να σχηματοποιείται στο πρωθυπουργικό γραφείο και για πολλούς αποτελεί ένα από τα τελευταία χαρτιά στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Ήδη μάλιστα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και ονόματα που ενδεχομένως αναλάβουν κάποια υπουργεία αλλά και ποιες «καραμπόλες» μπορεί να προκύψουν.

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις προπονήσεις – Ατομικό Ιωαννίδης και Μπερνάρ

Επιστροφή στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024