Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μία εβδομάδα επιθέσεων του Ρουβίκωνα στην πρωτεύουσα

Μία εβδομάδα επιθέσεων του Ρουβίκωνα στην πρωτεύουσα

Αυτόκλητοι δικαστές – τιμωροί μέλη του Ρουβίκωνα, εισέβαλαν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας στον Ευαγγελισμό, έστησαν «έκτακτο λαϊκό δικαστήριο» τραμπουκίζοντας και «στήνοντας στον τοίχο» γιατρό.

Αυτόκλητοι δικαστές – τιμωροί μέλη του Ρουβίκωνα, εισέβαλαν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας στον Ευαγγελισμό, έστησαν «έκτακτο λαϊκό δικαστήριο» τραμπουκίζοντας και «στήνοντας στον τοίχο» γιατρό.

Σε μια καταδρομική επιχείρηση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, ομάδα νεαρών εκσφενδόνισε βόμβες μολότοφ ενισχυμένες με λάδι, με κίνδυνο να πυρπολήσει το κτίριο εγκλωβίζοντας στις φλόγες κρατούμενους και αστυνομικούς.

Στόχος επίθεσης με σφυριά, έγινε το περασμένο Σάββατο μέχρι και ένα κρεοπωλείο στα Εξάρχεια, από ομάδα αναρχικών που διαμαρτύρονταν για τη σφαγή των ζώων.

Νωπές είναι, ακόμα, οι μνήμες από τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής από ομάδες κουκουλοφόρων που αλώνιζαν ανενόχλητοι στο Μοναστηράκι κάνοντας face control σε περαστικούς προκειμένου να εντοπίσουν κοντοκουρεμένους «φασίστες» και να τους ξυλοφορτώσουν. Στο «σαφάρι», ανάμεσα σε αυτούς που την πλήρωσαν ήσαν τρεις Ευέλπιδες που έτυχε να πάνε μια βόλτα και βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» καταλήγοντας στο νοσοκομείο.

Σκηνικά χάους σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, σοκαριστικές σκηνές με τα όσα διαδραματίστηκαν στον Ευαγγελισμό στο βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, καταδρομικές επιθέσεις σε Αστυνομικό Τμήμα και σπασίματα σε κρεοπωλείο, συνέθεσαν ένα χρονικό αποσύνθεσης.

Το κράτος έλαμψε για μια ακόμα φορά διά τις απουσίας του, παρακολουθώντας ως θεατής τα γεγονότα και δηλώνοντας πλήρη αδυναμία να προβλέψει και πόσο μάλλον να αντιμετωπίσει την έξαρση της βίας.

Και όλα αυτά τα σκηνικά «χώρεσαν» στην πρωτεύουσα σε μια μόλις εβδομάδα. Οι κρίκοι μιας αλυσίδας βίας που καταδεικνύει αναβρασμό και έντονη κινητικότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ παράλληλα εκπέμπει σήμα κινδύνου για κλιμάκωση.

Το χρονικό της βίας

Σκηνές που σοκάρουν, περιλαμβάνονται στο βίντεο για τα γεγονότα στον Ευαγγελισμό που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με την υπογραφή «Ρουβίκωνας. Μέλος της αναρχικής ομοσπονδίας».

Στα ελάχιστα λεπτά του βίντεο συμπυκνώνονται η υπονόμευση της δημοκρατίας και των θεσμών της, από μια ομάδα περίπου δέκα κρανοφόρων οι οποίοι αποφάσισαν μόνοι τους να προχωρήσουν στην «κάθαρση». Σημείο αιχμής, όπως ισχυρίζονται στο κείμενο τους, μια «καρφωτή», «επαναλαμβανόμενες πληροφορίες», όπως τις αποκαλούν, ότι ο γιατρός ζητούσε από ασθενείς φακελάκι.

Και τα μέλη του Ρουβίκωνα αποφάσισαν να «παρέμβουν» το μεσημέρι της Τετάρτης, κάνοντας «ντου» στο γραφείο του γιατρού.

«Στρίμωξαν» με απειλές το γιατρό που ανυπεράσπιστος, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, ούτε καν να μιλήσει παρακολουθούσε τα όσα απίστευτα διαδραματίζονταν στο μικρό του γραφείο.

«Εάν το συνεχίσεις, θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι». Για να προσθέσουν με έμφαση «Και αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε. Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς. Θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας». Και σαν τελευταία προειδοποίηση εκτόξευσαν την απειλή «την άλλη φορά δεν θα σε πετύχουμε στο νοσοκομείο, εδώ σεβόμαστε το χώρο τώρα».

Άλλωστε στο κείμενο που ανάρτησαν οι «τιμωροί » αναφέρουν ξεκάθαρα ότι: «Μόνοι μας, όσοι είμαστε στην βάση της κοινωνικής πυραμίδας, θα ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι, κι όταν το αποφασίσουμε τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει».

Σε μια σκληρή ανακοίνωση ο ΙΣΑ δηλώνει ότι «ο κ. Τόσκας δεν έχει καμία πια δικαιολογία. Οφείλει άμεσα είτε να συλλάβει τους δράστες είτε να παραιτηθεί».

Για το περιστατικό στον Ευαγγελισμό αναφέρουν ακόμα ότι «οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού, αποδεικνύει ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνία μας σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα. Αυτά που ζούμε σήμερα, όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες, δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά».

Καταδρομική επίθεση

Βροχή έπεσαν οι μολότοφ, στην καταδρομική επίθεση ομάδας περίπου δέκα νεαρών στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Οι νεαροί δράστες χρησιμοποίησαν «νέας γενιάς» ενισχυμένες μολότοφ, ενώ για να φουντώσει η φωτιά έριξαν και δυο μεγάλα μπουκάλια με λάδι μηχανής.

Οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι απρόβλεπτες παγιδεύοντας αστυνομικούς και κρατούμενους, αν ο αστυνομικός φρουρός δεν είχε προλάβει να πυροβολήσει για εκφοβισμό στον αέρα.

Το Αστυνομικό Τμήμα επισκέφθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για την επίθεση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευαγγελία Νεσφυγέ

in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024