Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα της ιλαράς στην Ελλάδα

Βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα της ιλαράς στην Ελλάδα

Από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη ιλαρά απεβίωσε βρέφος έντεκα μηνών, από την κοινότητα των Ρομά, στο νοσοκομείο Παίδων, αποτελώντας το πρώτο θύμα της αρρώστιας στην Ελλάδα. Το βρέφος διακομίστηκε από τη μητέρα σε άθλια κατάσταση και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν είχε κάνει το εμβόλιο MMR, διότι ήταν κάτω από το ηλικιακό όριο των 15 μηνών, στο οποίο συνιστάται ο εμβολιασμός. Στα 326 τα συνολικά κρούσματα ιλαράς.

Από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη ιλαρά απεβίωσε βρέφος έντεκα μηνών, από την κοινότητα των Ρομά, στο νοσοκομείο Παίδων, αποτελώντας το πρώτο θύμα της αρρώστιας στην Ελλάδα.

Το βρέφος διακομίστηκε από τη μητέρα σε άθλια κατάσταση και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν είχε κάνει το εμβόλιο MMR, διότι ήταν κάτω από το ηλικιακό όριο των 15 μηνών, στο οποίο συνιστάται ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν καταγραφεί 42 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 326.

Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, γιατί δεν είναι εμβολιασμένα. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Για όσα παιδιά, εφήβους και ενήλικες δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις κατά της ιλαράς, οι ειδικοί συστήνουν το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR).

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 19.000 κρούσματα και 45 θάνατοι.

Μαίρη Μπιμπή

in.gr

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024