Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ώρα μηδέν για το QE: Τι περιμένει η αγορά

Τις αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.

Τις αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι αναμένεται να αποφασίσει αν θα παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το γνωστό QE, που λήγει στα τέλη του έτους, μειώνοντας όμως το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Οικονομολόγοι διεθνών τραπεζών αλλά και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμφωνούν ευρέως στην εκτίμηση αυτή, καθώς η ΕΚΤ θα πρέπει να λάβει υπόψη της την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, που είναι τη μεγαλύτερη εδώ και μια δεκαετία, και τον πληθωρισμό που υπολείπεται του στόχου του 2% της ΕΚΤ για τα επόμενα χρόνια.

Η Credit Suisse αναμένει πως στη σημερινή συνεδρίαση ο Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει την παράταση κατά εννέα μήνες του QE ως τον Σεπτέμβριο του 2018 μειώνοντας το ποσό των μηνιαίων αγορών με ρυθμό 20 δισ. ευρώ.

Τι αναφέρουν οι FT

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) συνεδριάζει σήμερα για να συζητήσει τα σχέδια για την απεξάρτηση της Ευρωζώνης από το ύψους 2 τρισ. ευρώ πρόγραμμα νομισματικής στήριξής της, στο οποίο πολλοί πιστώνουν τη διάσωση της οικονομίας της Ευρωζώνης από τον στασιμοπληθωρισμό.

Τα 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, καλούνται να αποφασίσουν πώς θα μειώσουν τις μεγάλης κλίμακας αγορές ομολόγων, γνωστές ως ποσοτική χαλάρωση (QE), χωρίς να προκαλέσουν συναγερμό στους επενδυτές και να βλάψουν την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ότι ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Πέτερ Πράετ, θα συστήσει μία μεγαλύτερη παράταση του QE , μία άποψη που αντανακλάται στις προσδοκίες της αγορές για μία 9μηνη παράταση των αγορών ομολόγων με μηνιαίο ύψος 30 δισ. ευρώ.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024