Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Maserati: Ένα μόνο SUV δεν είναι ποτέ αρκετό...

Maserati: Ένα μόνο SUV δεν είναι ποτέ αρκετό…

Η ιταλική premium φίρμα επιβεβαίωσε την προσθήκη ενός δεύτερου και μικρότερου SUV στην γκάμα της το οποίο από το 2020 θα αναλάβει να διεκδικήσει μερίδιο από μοντέλα όπως η Porsche Macan.

Όπως όλα δείχνουν το Levante δεν θα αποτελέσει την μοναδική περιπετειώδη εξαίρεση στον κανόνα της γκάμας της Maserati καθώς η ιταλική φίρμα επιβεβαίωσε την προσθήκη ενός δεύτερου SUV στην γκάμα της, το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει προτεραιότητα έναντι άλλων μοντέλων, παίρνοντας εισιτήριο για το 2020.

Το νέο SUV θα είναι μικρότερο, αντιστοίχου μεγέθους με την Porsche Macan και θα τοποθετηθεί χαμηλότερα στην γκάμα σε σχέση με το Levante το οποίο μοιράζεται την αρχιτεκτονική του με την Ghibli.

Για την ακρίβεια, το νέο SUV θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την Alfa Romeo Stelvio, χωρίς όμως να διαθέτει και τους ίδιους κινητήρες, καθώς όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του ομίλου Fiat Chrysler, Sergio Marchionne ο οποίος επιβεβαίωσε την έλευση του ακόμα ανώνυμου SUV το 2020, η γκάμα θα περιλαμβάνει και ένα «μοναδικό» κινητήρα.

Σε συνάρτηση και με προηγούμενες ανακοινώσεις της Maserati για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της με αφετηρία το 2019, η πιθανότερη «μετάφραση» της δήλωσης Marchionne είναι ότι το νέο SUV θα περιλάβει στις επιλογές του και ένα υβριδικό σύνολο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η προσθήκη του νέου, μικρότερου SUV στην γκάμα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της Maserati οι οποίοι συνοψίζονται σε 80.000 πωλήσεις ετησίως, όπως διευκρίνισε ο Sergio Marchionne.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσθήκη του Levante αύξησε τις πωλήσεις της ιταλικής φίρμας σε 36.000 μονάδες στο εννεάμηνο αντί 23.900 μονάδων το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως η παραγωγή του πρώτου SUV της Maserati μειώθηκε λόγω της χαμηλότερης ζήτησης, μια τάση που η FCA και η ιταλική premium φίρμα φιλοδοξεί να ανατρέψει με την εξέλιξη μιας GTS έκδοση του Levante με κινητήρα V8 η οποία θα προσφέρει στους αγοραστές μια ιταλικής φινέτσας εναλλακτική στον κυρίαρχο γερμανικό ανταγωνισμό στην κατηγορία.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024