Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον σκοτεινό κόσμο του εμπορίου οργάνων

Στον σκοτεινό κόσμο του εμπορίου οργάνων

Δημοσιογραφική έρευνα του Reuters επιχειρεί να διεισδύσει στα άδυτα του κυκλώματος της εμπορίας οργάνων. Συγκλονίζει η έρευνα του ρεπόρτερ Μπράιαν Γκρόου ο οποίος δίνοντας πραγματικό ονοματεπώνυμο και ιδιότητα αγόρασε στο Διαδίκτυο σπονδυλική στήλη και δύο κεφάλια, έναντι μερικών εκατοντάδων δολαρίων. Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως πραγματικό και αποτυπώνει τη βίαιη πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την εμπορία οργάνων.

Δημοσιογραφική έρευνα του Reuters επιχειρεί να διεισδύσει στα άδυτα του κυκλώματος της εμπορίας οργάνων. Συγκλονίζει η έρευνα του ρεπόρτερ Μπράιαν Γκρόου ο οποίος δίνοντας πραγματικό ονοματεπώνυμο και ιδιότητα αγόρασε στο Διαδίκτυο σπονδυλική στήλη και δύο κεφάλια, έναντι μερικών εκατοντάδων δολαρίων. Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως πραγματικό και αποτυπώνει τη βίαιη πραγματικότητα πίσω από την εμπορία οργάνων.

Δεν χρειάστηκε να γίνουν πολλές διαπραγματεύσεις μέσω email ανάμεσα στον έμπορο και τον δημοσιογράφο. Ο τελευταίος ανακάλυψε ότι η σπονδυλική στήλη, που αγόρασε, προήλθε από νεαρό άνδρα, του οποίου οι γονείς δεν είχαν τη δυνατότητα να κηδέψουν εξαιτίας της ένδειας στην οποία είχαν περιέλθει.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, η άνθηση του συγκεκριμένου εμπορίου είναι τόσο μεγάλη που αρκετοί αντί να προχωρήσουν στην εκταφή συγγενών τους, παραχωρούν μέρος του άψυχου σώματος σε εταιρείες που έχουν αναπτύξει δραστηριότητες στο Διαδίκτυο.

Στόχος του ρεπορτάζ ήταν να αναδείξει το δράμα του 24χρονου Κόντι Σάντερς. Γεννήθηκε με προβλήματα υγείας και απεβίωσε εξαιτίας ανακοπής.

Οι γονείς του ήταν άποροι και αδυνατούσαν να τον κηδέψουν ή να τον αποτεφρώσουν. Έτσι αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του σε οργανισμό που ονομάζεται «Restore Life USA».

Ο πατέρας του Ρίτσαρντ, σε ομολογία του, παραδέχθηκε ότι δεν είχε χρήματα για τίποτε άλλο.

Η ιστορία του Κόντι, όμως, ξετυλίγει μια μεγάλη υπόθεση εκμετάλλευσης. Ένα μήνα μετά τον θάνατο του 24χρονου, πουλήθηκε η σπονδυλική του στήλη. Η συναλλαγή απαιτούσε 300 δολάρια περίπου. Αγοραστής ήταν το Reuters που με ελάχιστη προσπάθεια έγινε κάτοχος του μακάβριου δείγματος.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024