Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τούρκοι και Κινέζοι αγοράζουν σπίτι στην Αθήνα για την Golden Visa [Βίντεο]

Τούρκοι και Κινέζοι αγοράζουν σπίτι στην Αθήνα για την Golden Visa [Βίντεο]

Το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής (Golden Visa Program) σε πολίτες τρίτων χωρών παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό ανοδικές τάσεις. Στο in.gr μίλησε ο Αλέξανδρος Ρισβάς που εξειδικεύεται στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε πολίτες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης ως προς την κατοχύρωση της Golden Visa.

Το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής (Golden Visa Program) σε πολίτες τρίτων χωρών παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό ανοδικές τάσεις.

Το πρόγραμμα, προσφέρει το δικαίωμα μόνιμης άδειας διαμονής σε ξένους μη-ευρωπαίους επενδυτές και στα μέλη της οικογένειάς τους με την αγορά ακινήτου/των τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Ήδη, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 4.000 μη-ευρωπαίοι πολίτες έχουν ωφεληθεί του προγράμματος και κατέχουν την ελληνική Golden Visa.

Στο in.gr μίλησε ο Αλέξανδρος Ρισβάς εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας ΡΙΣΒΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ που εξειδικεύεται στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε πολίτες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης ως προς την κατοχύρωση της Golden Visa.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από το 2013 έως σήμερα, έχουν εισρεύσει στην χώρα παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό το οποίο όμως θεωρείται μικρό αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ανταγωνιστικά προγράμματα με το δικό μας, όπως αυτά της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, μόνο το 2016 δαπανήθηκε ποσό άνω των 6 δισεκατομμυρίων.

Παρ’ όλα αυτά, γίνονται προσπάθειες για την περαιτέρω προσέλκυση τέτοιων επενδυτών είτε μέσω ιδιωτικών ενεργειών είτε μέσω της βοήθειας του Οργανισμού Enterprise Greece.

Ορέστης Καρύπης

in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024