Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ESM: Την Πέμπτη θα εξεταστεί η αποδέσμευση των 800 εκατ. ευρώ

ESM: Την Πέμπτη θα εξεταστεί η αποδέσμευση των 800 εκατ. ευρώ

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου θα εξετάσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) την αποδέσμευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ που συνδέονται με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη την αξιολόγηση των θεσμών για την πρόοδο της Αθήνας στον τομέα αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Για θετικό κλίμα αναφορικά με την έγκριση της υποδόσης μίλησαν και ελληνικές πηγές, μετά την πρώτη επαφή με το κουαρτέτο.

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου θα εξετάσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) την αποδέσμευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ που συνδέονται με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη την αξιολόγηση των θεσμών για την πρόοδο της Αθήνας στον τομέα αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Για θετικό κλίμα αναφορικά με την έγκριση της υποδόσης μίλησαν και ελληνικές πηγές, μετά την πρώτη επαφή με το κουαρτέτο, αναμένοντας εκταμίευση της υποδόσης μέχρι το τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η διαθεσιμότητα του εν λόγω ποσού λήγει 31 Οκτωβρίου και η καταβολή του προϋποθέτει να έχει καταβληθεί ποσό ίσο με το 150% της πρώτης υποδόσης η οποία είχε ύψος επίσης 800 εκατ. ευρώ και είχε δοθεί στην Ελλάδα τον Ιούλιο.

Η ανακοίνωση του ESM

«Tο Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει στις 26 Οκτωβρίου την αποτίμηση των θεσμών σχετικά με την πρόοδο της Ελλάδας στο θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών» αναφέρεται στην ανακοίνωση με την ατζέντα της συνεδρίασης του ESM, η οποία θα γίνει παράλληλα με το Euroworking Group.

«Μια ικανοποιητική αποτίμηση, υπό τους όρους της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, θα ανοίξει το δρόμο για το Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει την αποδέσμευση των εναπομείναντων 800 εκατ. ευρώ που προορίζονται για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών», προστίθεται.

Ο ESM υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του ότι στις 7 Ιουλίου το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την τρίτη δόση της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους 8,5 δισ. ευρώ, και την αποδέσμευση 7,7 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Α.Τ


in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024