Μάλτα: Αμοιβή σε όσους δώσουν πληροφορίες για τη δολοφονία της Καρουάνα
Την προσφορά αμοιβής ενός εκατομμυρίου ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη των υπεύθυνων για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Μάλτας.
Την προσφορά αμοιβής ενός εκατομμυρίου ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη των υπεύθυνων για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Μάλτας.
«Πρόκειται για υπόθεση εξαιρετικής σημασίας που απαιτεί μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Μάλτας, λίγο μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ στο κοινοβούλιο για την προσφορά «σημαντικής» αμοιβή σε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για το έγκλημα.
Η Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία επέκρινε μέσα από το blog της πολιτικούς από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, περιλαμβανομένου του Τζόζεφ Μουσκάτ, για εμπλοκή τους σε υποθέσεις διαφθοράς, σκοτώθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν βόμβα ανατίναξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε.
Την Πέμπτη, η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε τα σχέδια της κυβέρνησης περί προσφοράς αμοιβής, αλλά αρνήθηκε να τα εγκρίνει. «Δεν ενδιαφερόμαστε για δικαιοσύνη χωρίς αλλαγή», δήλωσαν οι τρεις γιοι της Καρουάνα Γκαλιζία, Μάθιου, Αντριου και Πολ.
«Δεν μας ενδιαφέρει μια καταδίκη και μόνο ώστε οι κυβερνώντες οι οποίοι επιδιώκουν να κερδίσουν από την δολοφονία της μητέρας μας να γυρίζουν και να λένε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη, πέραν της ποινικής ευθύνης, θα αποδοθεί μόνο όταν όλα αυτά για τα οποία η μητέρα μας έδωσε μάχη -η απόδοση πολιτικών ευθυνών, η ακεραιότητα στη δημόσια ζωή και η ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία- αντικαταστήσουν την απέλπιδα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», έγραψαν.
Τα τρία παιδιά ζήτησαν επίσης την παραίτηση του Τζόζεφ Μουσκάτ, αλλά πριν από αυτήν την αντικατάσταση του Επιτρόπου της Αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα, οι οποίοι δεν ενήργησαν για τη διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς που είχε καταγγείλει η μητέρα τους.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σακελλαρίδης: Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλήθειας και αγώνα
- Τηλεφωνικές απάτες με τη ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να προσέχετε για να μην πέσετε θύματα
- Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Πότε θα προσαυξάνεται η σύνταξη
- Gen Z: Το νέο χόμπι που θα σας αφήσει άφωνους – «Είναι μια στιγμή ηρεμίας»
- ΣΥΡΙΖΑ: 50 χρόνια από τον θάνατο του Αλέκου Παναγούλη, τιμούμε τη μνήμη και εμπνεόμαστε από τη στάση του
- Βεζένκοφ: «Τιμή μας όταν έρχονται θρύλοι του αθλητισμού»
- Καιρός: Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια
- Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι το μυστήριο άγαλμα στο κέντρο του Λονδίνου είναι δικό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442