
Ισχυρός τυφώνας πλησιάζει τη νότια Ιαπωνία
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Ιαπωνίας εν όψει της έλευσης του τυφώνα Λαν, που αναμένεται να πλήξει μεγάλες περιοχές της χώρας αύριο, Κυριακή, με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Ιαπωνίας εν όψει της έλευσης του τυφώνα Λαν, που αναμένεται να πλήξει μεγάλες περιοχές της χώρας αύριο, Κυριακή, με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Ο τυφώνας Λαν χαρακτηρίστηκε σήμερα έντονη καταιγίδα κατηγορίας 4, με ανέμους που φθάνουν έως 250 χλμ. την ώρα, γράφει στην ιστοσελίδα της η υπηρεσία για τον κίνδυνο τροπικής καταιγίδας.
Μέχρι το μεσημέρι, ο Λαν βρισκόταν νότια του νησιού Νότιο Μποροντίνο, ανατολικά της Οκινάουα, και κινείται βορειοανατολικά με ταχύτητα τα 15 χλμ την ώρα, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ο Λαν αναμένεται να εξασθενήσει σε τυφώνα κατηγορίας 1, καθώς θα πλησιάσει τη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της υπηρεσίας για τον κίνδυνο τροπικής καταιγίδας.
Σήμερα, είναι η τελευταία ημέρα της εκστρατείας για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο και η κακοκαιρία μπορεί να αποτρέψει ορισμένους ψηφοφόρους να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα.
Οι εκτιμήσεις δίνουν μεγάλη νίκη στο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) του πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε.
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- ΕΛΑΣ: Η αλήθεια δεν μπαζώνεται, ούτε οι πολιτικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη
- Το «ξύλο» στην προπόνηση, οι… 4 φορ του Ολυμπιακού, ο Φίλης και η θέση του δεξιού μπακ
- Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου
- Ο φωτογράφος αποκάλυψε το παρασκήνιο για τη φωτογραφία των Μέσι – Γιαμάλ
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαρροή αερίου σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά
- Όταν η Μαίρη Λίντα ξεσήκωσε τον Λευκό Οίκο με τον Μανώλη Χιώτη

