Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Υπό παρακολούθηση» ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

«Υπό παρακολούθηση» ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Στη σύλληψη ενός 32χρονου Σύρου τζιχαντιστή, τον οποίον παρακολουθούσαν για αρκετές ημέρες έπειτα από καταγγελίες της συζύγου του, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη.

Στη σύλληψη ενός 32χρονου Σύρου τζιχαντιστή προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Ο Σύρος διέμενε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και είχε μεταβεί στην ακριτική πόλη για να περάσει από συνέντευξη για το αίτημα ασύλου που είχε καταθέσει όταν έφτασε στην Ελλάδα με την οικογένειά του, ωστόσο οι αστυνομικοί τον είχαν υπό παρακολούθηση για αρκετές ημέρες, μετά τις καταγγελίες της συζύγου του και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από βασανιστήρια, εκτελέσεις συλληφθέντων και άλλες σκηνές βίας από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ σε κάποια από αυτά εμφανίζεται και ο ίδιος.

Μάλιστα, μετά τη σύλληψή του, όταν άκουσε ότι επρόκειτο να παραπεμφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση, επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο κελί του, κάνοντας βρόγχο την κουβέρτα του, αλλά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό και επέστρεψε στα κρατητήρια.

Πλέον με την υπόθεση ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ γίνεται έλεγχος στο σπίτι που έμενε, σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε άλλα προσωπικά του αντικείμενα, στο πλαίσιο της έρευνας για να διαπιστωθεί η συμμετοχή του και ο βαθμός στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024