Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Η χώρα άλλαξε κατηγορία

Τσίπρας: Η χώρα άλλαξε κατηγορία

«Η Ελλάδα μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης, το τέλος της επιτροπείας και των μνημονίων είναι ορατό και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα αδιαμφισβήτητη. Πάμε μπροστά, με σταθερό βήμα. Αυτό υποχρεώνει τους πάντες να αναπροσαρμόσουν τις τακτικές τους. Το 2017 δεν είναι 2015, αυτό έχω να πω. Μακάρι να το καταλάβουν και ορισμένοι θιασώτες της καταστροφής στην Ελλάδα», τονίζει σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης, το τέλος της επιτροπείας και των μνημονίων είναι ορατό και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα αδιαμφισβήτητη. Πάμε μπροστά, με σταθερό βήμα. Αυτό υποχρεώνει τους πάντες να αναπροσαρμόσουν τις τακτικές τους. Το 2017 δεν είναι 2015, αυτό έχω να πω. Μακάρι να το καταλάβουν και ορισμένοι θιασώτες της καταστροφής στην Ελλάδα», τονίζει σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπογραμμίζει: «Η εποχή που η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο, συνώνυμο της χρεοκοπίας και της κακοδιαχείρισης, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως και η εποχή που οι Έλληνες πρωθυπουργοί περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, για μία φωτογραφία».

Παράλληλα κατηγορεί την ΝΔ ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει τόσο την επίσκεψη στις ΗΠΑ όσο και τα καταφανώς θετικά της αποτελέσματα. «Και στην προσπάθειά της αυτή πέφτει από γκάφα σε γκάφα», τονίζει.

«Το ελπιδοφόρο γεγονός είναι ότι έχει ανοίξει στην Ευρώπη μια μεγάλη και σε βάθος συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης. Και μπορώ να πω ότι η Ελλάδα και η κυβέρνησή μας έπαιξαν βασικό ρόλο σ’ αυτό», επισημαίνει και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα επικρατήσει το ένστικτο αυτοσυντήρησης της Ευρώπης. «Γιατί Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη, δημοκρατικό έλεγχο, ισότητα, πολιτικές ανάπτυξης και αναβαθμισμένο ρόλο των εργαζομένων απλούστατα δεν μπορεί να υπάρξει. Κι αυτό γίνεται όλο και ευρύτερα αποδεκτό».

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στις ΗΠΑ ο ίδιος και η ελληνική αντιπροσωπεία, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι τόσο το ταξίδι του συνολικά όσο και οι συνομιλίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία. «Όχι γιατί συμφωνήσαμε σε όλα, αλλά γιατί συμφωνήσαμε στο βασικό: στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ σε πολλά ζωτικής σημασίας πεδία, προς όφελος και των δυο χωρών» σημειώνει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει.

«Πιστεύω ότι πρέπει να σταθούμε σε τρία στοιχεία που συνοψίζουν τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα. Στον σεβασμό προς τη χώρα και τους Έλληνες, την αναγνώριση του στρατηγικού ρόλου της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και φυσικά τη στήριξη στην οικονομία που ανακάμπτει.
Ακούσατε τον Πρόεδρο Τραμπ, μετά τη συνάντησή μας. Τα όσα είπε για την Ελλάδα και τη στάση των ΗΠΑ απέναντί μας, η στήριξή του για τη ρύθμιση του χρέους, αλλά και η αναγνώριση της γεωπολιτικής σημασίας της χώρας δεν νομίζω ότι άφησαν περιθώρια για παρεξηγήσεις».

Ερωτηθείς για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καλούσε τον πρωθυπουργό «να μην βγάλει απλώς αναμνηστικές φωτογραφίες», ο κ. Τσίπρας απαντά:

«Αν θέλετε να μιλήσω με όρους φωτογραφίας, θα έλεγα ότι αυτή απεικονίζει μια πολύ καλή και άκρως παραγωγική στιγμή στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, αλλά, θέλω να πιστεύω, και μια καλή και ελπιδοφόρα στιγμή για τις εξελίξεις στην περιοχή μας.
Στην εξωτερική πολιτική υπάρχει πάντα η επιδίωξη να αποτυπώνονται όχι μόνο οι προθέσεις, αλλά και οι διεθνείς συσχετισμοί, που αλλάζουν συνεχώς. Και η θέση της Ελλάδας στον διεθνή χώρο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια προς το καλύτερο. Δραστικά, θα έλεγα. Η χώρα μας αναγνωρίζεται πια από όλους ως πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή και ως χώρα-κλειδί στην προσπάθεια για ειρηνική επίλυση μιας σειράς δύσκολων προβλημάτων στη γειτονιά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας ο Πρόεδρος Ομπάμα, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, ο Πάπας Φραγκίσκος, οι Ιταλοί πρωθυπουργοί Ρέντσι και Τζεντιλόνι και πολλοί άλλοι ξένοι ηγέτες. Ταυτόχρονα στα δυόμισι χρόνια που είμαι πρωθυπουργός έγινα δεκτός και στο Κρεμλίνο και στο Πεκίνο και στο Βερολίνο και στο Παρίσι, προχθές και στον Λευκό Οίκο. Έχω, λοιπόν, ήδη αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες, σας διαβεβαιώνω δε μου λείπουν.
Όλα αυτά τα ταξίδια, όμως, καθώς και οι επισκέψεις κορυφαίων ηγετών στην Ελλάδα σηματοδοτούν ότι η χώρα άλλαξε κατηγορία. Η εποχή που η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο, συνώνυμο της χρεοκοπίας και της κακοδιαχείρισης, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως και η εποχή που οι Έλληνες πρωθυπουργοί περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, για μία φωτογραφία».

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται «για απόλυτη ταύτιση με τον «ατλαντισμό»», ο πρωθυπουργός υπενθυμίζει ότι όταν πήγε στη Ρωσία κατηγορήθηκε για «παράδοση στον Πούτιν», και όταν επισκέφθηκε την Κίνα, «για παράδοση στους Κινέζους που θέλουν να αγοράσουν τη χώρα μπιρ παρά». «Τώρα με κατηγορούν ότι παραδόθηκα στον Τραμπ και τον ατλαντισμό» λέει ο κ. Τσίπρας και τονίζει.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αδυνατούν να κατανοήσουν τι σημαίνει στα αλήθεια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική. Και το κυριότερο: αδυνατούν να χωνέψουν το γεγονός ότι μπορούμε ως χώρα να πραγματοποιούμε ανοίγματα χωρίς να ταυτιζόμαστε ή να παραδινόμαστε, αλλά αξιοποιώντας τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα μας. Και επίσης αυτό που δεν μπορούν ορισμένοι ούτε να κατανοήσουν ούτε και να χωνέψουν είναι ότι η ταυτότητα και η καθαρή θέση απέναντι στα πράγματα δεν αποτιμάται ως αδυναμία, αλλά εκτιμάται ως πλεονέκτημα. Λιγότερο από έναν χρόνο πριν, είχα την τιμή να εκφωνώ αποχαιρετιστήριο στον Φιντέλ, στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα. Προχθές βρέθηκα στον Λευκό Οίκο. Προφανώς όσοι με προσκάλεσαν δεν έπαθαν αμνησία».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες που εξαπολύει η αντιπολίτευση πως το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα από την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ήταν η συμφωνία για τα F16, ο πρωθυπουργός κατηγορεί την ΝΔ, ότι «προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει τόσο την επίσκεψη όσο και τα καταφανώς θετικά της αποτελέσματα. Και στην προσπάθειά της αυτή πέφτει από γκάφα σε γκάφα».

«Στην αρχή είπε ότι κακώς αναβαθμίζουμε τα αεροσκάφη. Μετά αναγκάστηκε να πει ότι δεν το εννοούσε ακριβώς έτσι και ότι εννοούσε το κόστος. Αργότερα το ανασκεύασε και αυτό. Κοιτάξτε, η εξωτερική πολιτική και ιδίως η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζει κανείς μικροπολιτικά παιχνίδια. Η αναβάθμιση του στόλου των αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι κάτι επιβεβλημένο για την άμυνα της χώρας. Δεν μιλάμε για νέες αγορές, αλλά για εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αεροσκαφών που θα μας εξασφαλίσει τη διατήρηση της υπάρχουσας ισορροπίας στην περιοχή για την επόμενη δεκαετία. Όσο για το κόστος, ας φρόντιζαν όσοι προέτρεξαν σε δηλώσεις να ενημερωθούν πρώτα για να μην εκτίθενται».

Κληθείς να σχολιάζει την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε η αμερικανική ηγεσία σε «έναν ηγέτη αριστερού κόμματος, που δεν είχε εκφράσει και τις πιο θετικές εκτιμήσεις για τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο», ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως στις «διεθνείς σχέσεις της χώρας, και ακόμα περισσότερο σε μια επίσκεψη στις ΗΠΑ, κάθε Έλληνας πρωθυπουργός εκπροσωπεί τη χώρα του. Την Ελλάδα. Την πατρίδα. Όχι το κόμμα ή την παράταξή του. Η ιδεολογία που, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να διέπει τις διπλωματικές δραστηριότητες της Ελλάδας και την πολυεπίπεδη εξωτερική μας πολιτική είναι μία: Η ειρήνη, η ασφάλεια, οι ισότιμες σχέσεις, η δυνατότητα των λαών να χτίζουν χωρίς παρεμβάσεις το μέλλον τους, η συνεργασία με όρους αμοιβαία επωφελείς. Και αυτή η πολιτική, παρεμπιπτόντως, μόνο ξένη δεν είναι στις ιδέες της Αριστεράς», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στις διεργασίες που συντελούνται στην ΕΕ, και αφορούν στην αρχιτεκτονική της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «ελπιδοφόρο γεγονός ότι έχει ανοίξει στην Ευρώπη μια μεγάλη και σε βάθος συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης. Και μπορώ να πω ότι η Ελλάδα και η κυβέρνησή μας έπαιξαν βασικό ρόλο σ’ αυτό. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις, που αποτυπώνουν διαφορετικές στρατηγικές, οι συναινέσεις και οι διαφωνίες ακόμα, είναι εντελώς φυσικό φαινόμενο».

«Είμαι βέβαιος, ωστόσο,» τονίζει, «όχι ότι θα επικρατήσει η άποψη του τάδε, του δείνα ή η δική μας, αλλά ότι θα επικρατήσει το ένστικτο αυτοσυντήρησης της Ευρώπης. Γιατί Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη, δημοκρατικό έλεγχο, ισότητα, πολιτικές ανάπτυξης και αναβαθμισμένο ρόλο των εργαζομένων απλούστατα δεν μπορεί να υπάρξει. Κι αυτό γίνεται όλο και ευρύτερα αποδεκτό».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός, διαψεύδει κατηγορηματικά σενάρια σύμφωνα με τα οποία οι δανειστές θα ζητήσουν να εφαρμοστούν νωρίτερα τα αρνητικά δημοσιονομικά μέτρα για το 2019 και το 2020 και τονίζει.

«Η κατασκευή και η διακίνηση αρνητικών σεναρίων έχει καταντήσει κώνειο της αντιπολίτευσης. Δεν ξέρω πόσοι και ποιοι είναι ακόμα διατεθειμένοι να το πίνουν. Κάθε θετική είδηση συνοδεύεται από τοξικές φήμες και σενάρια σε μια προσπάθεια να μειωθεί η σημασία της. Στο εξωτερικό οι πάντες -κι αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις συναντήσεις μας στις ΗΠΑ, και από τις συνομιλίες μας με την Κριστίν Λαγκάρντ, και από τις δηλώσεις του προέδρου Τραμπ- αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας και θεωρούν δεδομένο το άμεσο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Ο στόχος μας είναι να γράψουμε το τέλος σε μια μαύρη περίοδο για την Ελλάδα. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ας ασχοληθούν με το να γράφουν σενάρια (αυτο)καταστροφής».

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει, ότι «κεντρική θέση της κυβέρνησης παραμένει πως η υπεραπόδοση των δημοσίων εσόδων θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα σε οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες», και προσθέτει ότι «πιο συγκεκριμένες αποφάσεις θα ληφθούν, όταν έρθει η ώρα».

Κληθείς να σχολιάσει τις φιλοφρονήσεις των δανειστών προς την κυβέρνηση και το ότι το ΔΝΤ δεν εγείρει απαιτήσεις και εκτιμά ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι δεν άλλαξαν οι θέσεις των δανειστών αλλά ούτε της κυβέρνησης.
«Η κατάσταση άλλαξε χάρη στις θυσίες και στις προσπάθειες του λαού μας. Και χάρη στη σκληρή διαπραγματευτική προσπάθεια και τη σταθερή στάση της κυβέρνησής μας. Η Ελλάδα μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης, το τέλος της επιτροπείας και των μνημονίων είναι ορατό και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα αδιαμφισβήτητη. Πάμε μπροστά, με σταθερό βήμα. Αυτό υποχρεώνει τους πάντες να αναπροσαρμόσουν τις τακτικές τους. Το 2017 δεν είναι 2015, αυτό έχω να πω. Μακάρι να το καταλάβουν και ορισμένοι θιασώτες της καταστροφής στην Ελλάδα.
Με πολλούς από τους εταίρους και δανειστές μας δεν κρύψαμε ποτέ τις ιδεολογικές και πολιτικές μας διαφορές. Αυτό που σήμερα όμως αναγνωρίζεται είναι ότι ως κυβέρνηση καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε πολιτικά και δημοσιονομικά τη χώρα».

«Να ανησυχήσω λοιπόν γιατί λέγονται καλά λόγια, επιτέλους, για την Ελλάδα, στην Ευρώπη; Μετά από τόσο χρόνια που η χώρα ήταν μαύρο πρόβατο; Ή γιατί ο πρόεδρος Τραμπ μίλησε υμνητικά για την πατρίδα μου σε μια στιγμή που εμείς βρισκόμαστε στην κυβέρνηση;» διερωτάται ο πρωθυπουργός και σημειώνει: «Ας ανησυχήσουν, αν δεν ανησυχούν ήδη, άλλοι γι’ αυτό».

Συνεχίζοντας τονίζει ότι η άποψη πως η εποπτεία θα συνεχιστεί και μετά τα μνημόνια δεν έχει σχέση με την αλήθεια. «Αυτό που ονομάζεται εποπτεία,» προσθέτει «και ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρώπης, θα ισχύει και για την Ελλάδα μετά το 2018. Θα υπάρξει παρακολούθηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πορείας της χώρας. Όμως, μνημόνια και επιτροπεία τελειώνουν. Προφανώς όμως συνεχίζεται το κώνειο. Η αντιπολίτευση του κώνειου είναι αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ τελικά».

«Ποτέ δεν πίστεψα σε θαύματα. Πίστεψα και πιστεύω όμως στις δυνατότητες, στο ταλέντο, στην ευφυΐα, στην εργατικότητα του ελληνικού λαού», αναφέρει ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για το εάν μπορούν να πιαστούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί για μετά το 2018 και τονίζει.
«Αυτή είναι η πηγή της αισιοδοξίας μου. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά γρήγορης ανάπτυξης. Ότι μπροστά μας ανοίγεται μια θετική προοπτική. Και ως προς τα πλεονάσματα, αφού ρωτάτε, νομίζω πως όταν έρθει η ώρα, μπορούμε από άλλη θέση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Και να είστε σίγουρος ότι θα το αντιμετωπίσουμε χωρίς ανέξοδη ρητορεία. Ας μην προβλέπουμε, πάντως, σπασμένα πόδια πριν πηδήξουμε το χαντάκι. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι τα πόδια μας θα έσπαγαν αν ακολουθούσαμε τους δημοσιονομικούς στόχους που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο κύριος Μητσοτάκης με πρωτογενή πλεονάσματα 4% μέχρι το 2030».

Ερωτηθείς για την άποψη του κ. Μητσοτάκη, ότι μπορεί να πείσει τους δανειστές να υποχωρήσουν δίνοντας για αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός απαντά πως αυτό σημαίνει νέο Μνημόνιο. «Δεν μπορούμε να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα προτείνοντας άλλο ένα Μνημόνιο με τους δανειστές. Αυτό σημαίνουν οι μεταρρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη. Αν επιλέγαμε κάτι τέτοιο, θα ήταν σαν να πυροβολούμε τα ήδη σπασμένα πόδια μας», αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που διατυπώνει η αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση δεν θέλει τις επενδύσεις, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι στην Ευρώπη και στον διεθνή χώρο η Ελλάδα αναγνωρίζεται πλέον ως χώρα έτοιμη να δεχτεί και να διαχειριστεί επενδύσεις. «Να θυμίσω πάλι τα λόγια του Προέδρου Τραμπ; Υπάρχει ήδη κλίμα και ρεύμα επενδύσεων, εκεί που τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε επενδυτική έρημος. Και είναι βέβαιο ότι το ρεύμα αυτό θα ενισχυθεί, με θετικά αποτελέσματα για την οικονομία και τις θέσεις εργασίας» τονίζει ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς κρίνει την πορεία της κυβέρνησης και αν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγών στις ηγεσίες ορισμένων υπουργείων, ο πρωθυπουργός αναφέρει, πως η κυβέρνηση έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές. «Οι συνθήκες που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ήταν πρωτοφανείς. Ίσως η πιο απαιτητική περίοδος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και ας μην ξεχνάμε ότι η δική μας κυβέρνηση -και ορθώς- κρίνεται αυστηρά. Παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες όμως, είμαστε μια σφιχτοδεμένη ομάδα ανθρώπων που συλλογικά και αποφασιστικά παράγουμε έργο σε όλους τους τομείς. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε ή ότι δεν βλέπουμε πόσο πολλά και μεγάλα προβλήματα έχουν ακόμα μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Ιδιαίτερα αυτές που εμείς θέλουμε να στηρίζουμε και να εκφράζουμε. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά έχουμε και τη διάθεση, την αποφασιστικότητα και την εμπειρία, για να οδηγήσουμε την ελληνική κοινωνία σε ένα αύριο πολύ καλύτερο».

Κληθείς να σχολιάσει την αρνητική στάση των ηγετικών στελεχών της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας στα ανοίγματα που έχει κάνει έχει κάνει προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι θα επιμείνει «σε μια πολιτική που ενώνει όλους τους προοδευτικούς, τους δημοκρατικούς ανθρώπους, και αρνείται την αγριότητα του νεοφιλελευθερισμού και τον ρεβανσισμό της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη» και τονίζει ότι η πολιτική αυτή δεν απευθύνεται μόνο στις ηγεσίες των κομμάτων, αλλά και «στους πολίτες που αρνούνται την επιστροφή σε μια ακροδεξιά εκδοχή του παρελθόντος».

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν υπάρχει στην Ελλάδα προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας της Αριστεράς όπως στην Πορτογαλία, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «η πιθανότητα μιας τέτοιας συνεργασίας δεν εξαρτάται μόνο από μας. Όταν ορισμένοι, σε αντίθεση με την Πορτογαλία αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης όπου η Σοσιαλδημοκρατία έχει προχωρήσει σε πολιτική στροφή και γενναία αυτοκριτική, τοποθετούνται απέναντι και εχθρικά προς την κυβέρνηση και την Αριστερά, τότε τον λόγο έχουν οι πολίτες».

Ερωτηθείς τέλος για το αν θεωρεί την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ «παράταιρη» λόγω των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών που υπάρχουν και αν πρόκειται για συνεργασία μιας χρήσεως, ή για συνεργασία με μόνιμα χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντά:
«Η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ, το έχω ξαναπεί, βασίζεται σε συγκεκριμένες συγκλίσεις πάνω σε συγκεκριμένους στόχους. Και από την άποψη αυτή μόνο μιας χρήσεως δεν είναι. Βεβαίως και έχουμε διαφορές. Αυτό δεν κρύβεται και δεν το κρύβουμε. Αλλά ο υπερτονισμός αυτών των διαφορών και η συστηματικά συκοφαντική αντιμετώπιση των ΑΝΕΛ από τους αντιπάλους της κυβέρνησης δεν αποβλέπει φυσικά στην προστασία μας από κακές παρέες. Όλοι ξέρουν πού αποβλέπει. Και όποιος θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι για τη σταθερότητα στη χώρα, αλλά και για την πορεία προς τα μπρος αυτή που ονομάσατε «παράταιρη συμμαχία»».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024