Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Ανάγκη αναγέννησης των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Ανάγκη αναγέννησης των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων

Η στροφή στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών είναι μονόδρομος για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, στόχος των οποίων είναι η κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη τόνισε ο Τζιανι Πιτέλα, στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου τονίστηκε η ανάγκη να αναγεννηθούν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην ΕΕ. Τα Κεντροαριστερά κόμματα να εγκαταλείψουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του «κεντρώου χώρου» εάν θέλουν να ξεκινήσουν και πάλι να κερδίζουν τις εκλογές τόνισε ο Τζ.Κόρμπιν κλείνοντας το συνέδιο καταχειροκροτουμενος.

Την ανάγκη να αναγεννηθούν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη μετά τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαν στις πρόσφατες εκλογικές μάχες σε διάφορες χώρες της ΕΕ τόνισαν ηγέτες, πολιτικές προσωπικότητες και ακαδημαϊκοί του προοδευτικού χώρου στο διήμερο συνέδριο που οργάνωσε στις Βρυξέλλες, το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Στην τελική του ομιλία, ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιανι Πιτέλα, επισήμανε ότι η στροφή στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών είναι μονόδρομος για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, στόχος των οποίων είναι η κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη.

Τον τελευταίο λόγο τον είχε ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Τζέρμι Κόρμπιν, ο οποίος έκλεισε το συνέδριο καταχειροκροτούμενος σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Ο Τζ.Κόρμπιν προειδοποίησε τα Κεντροαριστερά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη να εγκαταλείψουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του «κεντρώου χώρου» εάν θέλουν να ξεκινήσουν και πάλι να κερδίζουν τις εκλογές.

«Το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο έχει καταρρεύσει. Δεν λειτουργεί για τους περισσότερους ανθρώπους. Η ανισότητα και οι χαμηλοί φόροι για τους πλουσιότερους πλήττουν το λαό μας και βλάπτουν την οικονομία, όπως το αναγνωρίζει πλέον και το ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Οι πρωθυπουργοί και οι ηγέτες των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρώπης είχαν σήμερα και την καθιερωμένη τους Προσύνοδο, προκειμένου να προετοιμάσουν τις θέσεις τους για τη Σύνοδο Κορυφής των «28».

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (ως παρατηρητής) και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Παράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Οι συζητήσεις των Σοσιαλιστών ηγετών επικεντρώθηκαν στην επερχόμενη κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, στις 17 Νοεμβρίου, και στην επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί όχι μόνο ένας ισχυρός ευρωπαϊκός πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά ένα σχέδιο δράσης που θα εγγυάται την πραγματική εφαρμογή των στόχων του.

Οι ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με τις προσεγγίσεις μιας κοινής στρατηγικής μετανάστευσης και τη σημασία της στήριξης της ανάπτυξης στην Αφρική.

«Είναι απογοητευτικό ότι στην ημερήσια διάταξη της σημερινής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν περιλαμβάνονται τα κοινωνικά ζητήματα της Ευρώπης, παρά την επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για την προώθηση αυτών των θεμάτων», είπε σχετικά ο πρόεδρος του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Σεργκέι Στάνισεφ.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συζήτηση για το μέλλον της ψηφιακής αγοράς, ο Σ.Στάνισεφ σημείωσε πως οι προοδευτικές φωνές πρέπει να «εξασφαλίσουν ότι η πρόοδος στον τεχνολογικό τομέα δεν θα είναι εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων ή των ποιοτικών θέσεων εργασίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024