Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας σε θεραπευτική κατασκήνωση για παιδιά

Δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας σε θεραπευτική κατασκήνωση για παιδιά

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative - TΗΙ) υποστήριξε με δωρά ύψους 33.000 δολαρίων, την υλοποίηση της 1ης Θεραπευτικής Κατασκήνωσης για παιδιά, που διοργάνωσε η Επιτροπή Elpida Youth, του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative – TΗΙ) υποστήριξε με δωρά ύψους 33.000 δολαρίων, την υλοποίηση της 1ης Θεραπευτικής Κατασκήνωσης για παιδιά, που διοργάνωσε η Επιτροπή Elpida Youth, του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Το ποσό της δωρεάς συγκεντρώθηκε κατά την 2η Ετήσια Εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Λονδίνο τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκε το έργο της Επιτροπής Elpida Youth.

Το Elpida Youth Summer Camp 2017, αποτέλεσε την 1η Θεραπευτική Κατασκήνωση στην Ελλάδα, όπου 70 παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες από όλη τη χώρα, 25 αποθεραπευμένα παιδιά-εθελοντές και 25 στελέχη, από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2017 βίωσαν τη μοναδική εμπειρία της θεραπευτικής ψυχαγωγίας. Για 10 ημέρες τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στην κατασκήνωση, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους και να καλλιεργήσουν την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση τους, μέσα από μία σειρά από αθλητικές, καλλιτεχνικές και πνευματικές δραστηριότητες.

Η Επιτροπή Elpida Youth, συστάθηκε πριν από τρία περίπου χρόνια και αποτελείται από τα νεαρότερα μέλη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειές τους, την ανάληψη νέων δράσεων και τη δημιουργία και εφαρμογή νέων προγραμμάτων για την ψυχο-κοινωνική στήριξη άρρωστων παιδιών.

Μέσα από τη δωρεά της, η Ελληνική Πρωτοβουλία επιβεβαιώνει τη δέσμευση της να προσφέρει αρωγή σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στηρίζοντας δράσεις, πρωτοβουλίες και οργανισμούς, με ουσιαστικό αντίκτυπο σε αυτούς οι οποίοι έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη κοινωνικο-οικονομική κρίση.

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024