Ποιες φορολογικές υποθέσεις θα ελεγχθούν εντός του 2017
Συνέχεια στο σίριαλ με το ποιες φορολογικές υποθέσεις παραγράφονται και πως πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι ανά περίπτωση, δίνει το υπουργείο Οικονομικών με μία νέα διευκρινιστική εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθώς τα ερωτήματα και οι απορίες των ενδιαφερόμενων ελεγχόμενων και μη είναι πολλά.
Συνέχεια στο σίριαλ με το ποιες φορολογικές υποθέσεις παραγράφονται και πως πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι ανά περίπτωση, δίνει το υπουργείο Οικονομικών με μία νέα διευκρινιστική εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθώς τα ερωτήματα και οι απορίες των ενδιαφερόμενων ελεγχόμενων και μη είναι πολλά.
Με τη νέα εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες για την ενιαία και ομοιόμορφη αντιμετώπιση των εκκρεμών προτεραιοποιημένων και μη υποθέσεων ελέγχων ή ερευνών, που θα διενεργηθούν εντός του έτους 2017.
Ως εκκρεμείς υποθέσεις νοούνται οι υποθέσεις για τις οποίες μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της 21 Σεπτεμβρίου 2017 δεν έχουν θεωρηθεί οι σχετικές με την υπόθεση εκθέσεις ελέγχου ή δεν έχουν υπογραφεί οι πληροφοριακές εκθέσεις από τον αρμόδιο κατά περίπτωση προϊστάμενο των Υπηρεσιών Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.
Για τη φορολογία εισοδήματος, καθώς και για τις φορολογίες για τις οποίες εφαρμόζονται οι διατάξεις της φορολογίας αυτής, ελέγχονται ή ερευνώνται κατά προτεραιότητα και συντάσσονται εκθέσεις ελέγχου ή πληροφοριακές εκθέσεις, ως εξής:
in.gr
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
- Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- «Μπαμ» στην Αμερική: «Έκλεισε στον Παναθηναϊκό ο Γιαμπουσέλε»
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442