Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις Βρυξέλλες από Ουάσινγκτον ο Αλέξης Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες από Ουάσινγκτον ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει από την Ουάσινγκτον στις Βρυξέλλες για να μετάσχει στις εργασίες της διήμερης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Του Νίκου Χασαπόπουλου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει από την Ουάσινγκτον στις Βρυξέλλες για να μετάσχει στις εργασίες της διήμερης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο της Συνόδου, που αρχίζει την Πέμπτη, θα είναι το Μεταναστευτικό, η Ψηφιακή Ευρώπη, θέματα Άμυνας και Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit.

Η ατζέντα της Συνόδου ενδιαφέρει πρωτίστως την Ελλάδα, αφού θα συζητηθεί το Μεταναστευτικό (μετά την αύξηση των ροών των προσφύγων στα νησιά), αλλά και θέματα Αμύνης, με τη δημιουργία ενός αμυντικού ευρωπαϊκού συστήματος

Στο δείπνο εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων θα συζητηθεί το φάσμα των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου για απαράδεκτες ενέργειες της τουρκικής πλευράς όπως η αφομοίωση των Τουρκοκυπρίων και η επιβολή δασμών σε προϊόντα που αποστέλλονται στους εγκλωβισμένους.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Κύπριο Πρόεδρο κατά την οποία ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Αναστασιάδη για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ και τις αντιδράσεις των αμερικανών όταν έθεσε το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο κ. Τσίπρας βρισκόταν ήδη στις ΗΠΑ και ετοιμαζόταν να συναντηθεί με τον αμερικανό Πρόεδρο ο κ. Αναστασιάδης του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, λέγοντάς του ότι είναι έτοιμς για διαπραγματεύσεις, παρ΄ότι στην Κύπρο άρχισε η προεδρική προεκλογική περίοδος για μια Κύπρο ενωμένη χωρίς στρατεύματα κατοχής και εγγυήτριες δυνάμεις.

in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024