Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Το στοίχημα της ανανέωσης και η ψήφος των νέων

ΝΔ: Το στοίχημα της ανανέωσης και η ψήφος των νέων

«Εάν θέλουμε με κάποιο τρόπο να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των Κομμάτων από τη μία και της κοινωνίας από την άλλη, πρέπει να μπορέσουμε να εντάξουμε στα κόμματα ανθρώπους από την ίδια την κοινωνία. Ανθρώπους οι οποίοι έβλεπαν - και μπορεί να βλέπουν ακόμα - την πολιτική με καχυποψία». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση που είχε με 32 στελέχη που επιλέχθηκαν μέσα από την διαδικασία του Μητρώου Αξιολόγησης Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

«Εάν θέλουμε με κάποιο τρόπο να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των Κομμάτων από τη μία και της κοινωνίας από την άλλη, πρέπει να μπορέσουμε να εντάξουμε στα κόμματα ανθρώπους από την ίδια την κοινωνία. Ανθρώπους οι οποίοι έβλεπαν – και μπορεί να βλέπουν ακόμα – την πολιτική με καχυποψία». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση που είχε με 32 στελέχη που επιλέχθηκαν μέσα από την διαδικασία του Μητρώου Αξιολόγησης Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο προφανής στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να δείξει ότι η ΝΔ αλλάζει και ότι διαφέρει από τα άλλα κόμματα καθώς ανοίγει τις πόρτες της σε επαγγελματίες, επιστήμονες και πολίτες από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέας. Δηλαδή δίνει ευκαιρίες σε ανθρώπους που μπορεί προηγουμένως να μην είχαν καμία σχέση με την πολιτική ή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο απώτερος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη όμως – όπως προεξοφλείται – είναι με το Μητρώο Στελεχών να φέρει κοντά στη ΝΔ τη νεολαία ή να «επαναπατρίσει» νέους ψηφοφόρους που στις προηγούμενες εκλογές είχαν κατευθυνθεί σε άλλα κόμματα. Κι αυτό διότι είναι γνωστό ότι η απήχηση της ΝΔ στα νεανικά κοινά δεν είναι μεγάλη.

Πώς θα το πετύχει αυτό με το Μητρώο Στελεχών όταν ο μέσος όρος ηλικίας των πολιτών που κάνουν αίτηση είναι 42 ετών; Πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως όλη η διαδικασία του Μητρώου Στελεχών, που αποτελεί δική του ιδέα και προσωπικό του στοίχημα, είναι σημάδι «φρεσκάδας» και καινοτομίας για ένα κόμμα 43 ετών, όπως είναι η ΝΔ. Και συνακόλουθα αυτό μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά και να προσελκύσει τους νέους, καθώς θα αντιληφθούν – όπως υποστηρίζεται – ότι η ΝΔ δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τ’ άλλα.

Γι’ αυτό άλλωστε στη συνάντηση με τα 32 νέα στελέχη ο πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε να αναφερθεί πολλές φορές με έμφαση στο καινοτόμο του πρότζεκτ: «Πιστεύω ότι, με την προσπάθεια του μητρώου στελεχών, σπάμε όλες αυτές τις καχυποψίες και όλα αυτά τα ταμπού και τα στερεότυπα τα οποία συνοδεύουν την πολιτική δράση μέχρι σήμερα. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό το οποίο έχουμε πετύχει».

Έως τώρα έχουν περάσει από τη διαδικασία της αξιολόγησης περίπου 1600 στελέχη. Μάλιστα η διαδικασία ένταξης καινούριων πολιτών στη ΝΔ συνεχίζεται. Αυτή την περίοδο δε, σύμφωνα με πληροφορίες, 400-500 βιογραφικά είναι στα χέρια των 35 αξιολογητών. Σε ό,τι αφορά το προφίλ των νέων στελεχών, πάνω από 80% απ’ αυτούς είναι οικονομικά ενεργοί. Δηλαδή εργάζονται και οι περισσότεροι έχουν προϋπηρεσία 10 ετών. Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς έχουν ένα μεταπτυχιακό.

Μάνος Χαραλαμπάκης

in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024