Δύο επενδύσεις που απειλούνται να μετατραπούν σε… δάσος
Με μπλόκο αλά Ελληνικό απειλούνται ακόμη δύο σημαντικές επενδύσεις, καθώς εντοπίστηκε... δάσος. Πρόκειται για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και μια τουριστική επένδυση στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας.
Με μπλόκο αλά Ελληνικό απειλούνται ακόμη δύο σημαντικές επενδύσεις,
καθώς εντοπίστηκε… δάσος. Πρόκειται για τις τουριστικές επενδύσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης και τον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», ανασύρθηκε από το αρχείο η δικογραφία για την τουριστική επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης λόγω της μήνυσης που έχει υποβάλει η οικολογική οργάνωση «Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης». Η δικογραφία βρίσκεται πλέον υπό εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στον οποίο κοινοποιήθηκε από τον Αρειο Πάγο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η οικολογική οργάνωση αποκαλύπτει με έγγραφα ότι η επίμαχη έκταση αποτελεί δημόσιο δάσος και μάλιστα εκτός σχεδίου πόλεως. Σύμφωνα με την οργάνωση που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αυτό αποδεικνύεται αφενός από τη δήλωση ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για Δημόσιο Δάσος 436 στρεμμάτων που ανήκει στο ελληνικό κράτος, αφετέρου με την καθ’ όλα τεκμηριωμένη Αίτηση Ακυρώσεως και το σχετικό υπόμνημα των κατοίκων του Δήμου Βάρης – Βουλας – Βουλιαγμένης στο ΣτΕ.
Εν τω μεταξύ, αντιμέτωπη με περιπέτειες βρίσκεται και δεύτερη τουριστική επένδυση ύψους 40 εκατ. στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».
Το παραθαλάσσιο ακίνητο έχει πωληθεί από το 2015 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει εφικτό να εκδοθούν άδειες. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Τοπική Δασική Υπηρεσία έσπευσε να χαρακτηρίσει δασικό το 70% των 253 στρεμμάτων, όπου αναμενόταν να αναπτυχεί η ξενοδοχειακή μονάδα και ένα «χωριό» με τουριστικές κατοικίες.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα για το συγκεκριμένο ακίνητο έχει εκδοθεί Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης και Στρατηγικής Επένδυσης, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να θωρακίσει το έργο. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει προχωρήσει σε ένσταση για την αναίρεση της αρχικής πράξης χαρακτηρισμού του δασάρχη.
in.gr
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442