Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Υπερβολικό το ποσό της τάξης των 100 δισ. για να καλύψει το Brexit

Βρετανία: Υπερβολικό το ποσό της τάξης των 100 δισ. για να καλύψει το Brexit

Το τελικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει η Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καθοριστεί μόνο όταν θα έχουν συμφωνηθεί όλα τα θέματα που σχετίζονται με την έξοδο της χώρας, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε από την πλευρά του ότι πιστεύει πως ένα ποσό της τάξης των 100 δισεκ. ευρώ είναι υπερβολικό για να καλύψει τον λογαριασμό της αποχώρησης.

Το τελικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει η Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καθοριστεί μόνο όταν θα έχουν συμφωνηθεί όλα τα θέματα που σχετίζονται με την έξοδο της χώρας, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Υπήρξαμε απολύτως σαφείς ότι μπορούμε να επιλύσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλα θέματα μόνο στο πλαίσιο της διευθέτησης όλων των ζητημάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε από την πλευρά του ότι πιστεύει πως ένα ποσό της τάξης των 100 δισεκ. ευρώ είναι υπερβολικό για να καλύψει τον λογαριασμό της αποχώρησης.

«Το ποσό που άκουσα ήταν 100 δισεκ. ευρώ… νομίζω ότι είναι υπερβολικό», δήλωσε ο Τζόνσον στη Βουλή, σχετικά με προηγούμενες αναφορές ότι η ΕΕ επιδιώκει μια διευθέτηση σε αυτό περίπου το επίπεδο. Η ΕΕ δεν έχει καθορίσει συγκεκριμένο ποσό για τη Βρετανία αλλά αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι γύρω στα 60 δισεκ. ευρώ.

«Nα επιταχύνουν τις προσπάθειές τους επόμενους μήνες» συμφώνησαν το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία για το «διαζύγιο» του Λονδίνου από τις Βρυξέλλες.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το δείπνο εργασίας που είχαν ο Γιούνκερ με τη Μέι σημειώνεται ότι «εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα» αφότου ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και «συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές του επόμενους μήνες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνομιλίες που είχαν επί περίπου δύο ώρες στις Βρυξέλλες ήταν «εποικοδομητικές και φιλικές».

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024