Διαμαρτυρία κατά του κλεισίματος του Ιδρύματος Χρονιών Παθήσεων Σκαραμαγκά
Έξω από το υπουργείο Εργασίας θα συγκεντρωθούν αύριο Τρίτη, στις 11:00 το πρωί, γονείς και κηδεμόνες των περιθαλπόμενων στο Ίδρυμα Χρονιών Παθήσεων Σκαραμαγκά, ζητώντας να μην κλείσει η δομή.
Έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, θα συγκεντρωθούν αύριο Τρίτη, στις 11:00 το πρωί, γονείς και κηδεμόνες των περιθαλπόμενων στο Ίδρυμα Χρονιών Παθήσεων Σκαραμαγκά, ζητώντας να μην κλείσει η δομή.
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, με πρόφαση την ακαταλληλότητας του χώρου περιθαλπόμενοι μεταφέρονται σε άλλα ιδρύματα καθώς επίσης και εργαζόμενοι.
«Όμως, η εξαθλίωση του χώρου ήταν μια συνειδητή πολιτική, μέσω της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κι έχουν το θράσος και εμφανίζουν σήμερα, σαν αποτέλεσμα ευαισθησίας, το κλείσιμο του ιδρύματος», υποστηρίζει ο σύλλογος.
Οι γονείς και κηδεμόνες των περιθαλπόμενων μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι το κλείσιμο του ιδρύματος γίνεται επειδή ο χώρος θεωρείται από την κυβέρνηση εκμεταλλεύσιμος εμπορικά.
Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καλεί λοιπόν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, αύριο Τρίτη στις 11:00 το πρωί, διεκδικώντας να μην κλείσει το ίδρυμα, χρηματοδότηση όλων των δημόσιων δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών σε όλα τα ιδρύματα του κέντρου και την επιστημονική συγκρότηση των τμημάτων του.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής