Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βολές ΝΔ κατά της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Βολές ΝΔ κατά της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Ζοφερή είναι η εικόνα που περιγράφουν οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου, για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) και ερωτούν τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθός για την επάρκεια της διοίκησης του νοσοκομείου.

Ζοφερή είναι η εικόνα που περιγράφουν οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου, για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) και ερωτούν τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθός για την επάρκεια της διοίκησης του νοσοκομείου.

Σύμφωνα καταγγελίες που επικαλούνται οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο νοσοκομειακός εξοπλισμός είναι σε άθλια κατάσταση, αφού παρουσιάζονται ελλείψεις σε σεντόνια, στρώματα ή σε βασικά αναλώσιμα καθώς και μη αποδοτική λειτουργία των κλιματιστικών κατά τους θερινούς μήνες, των οποίων η προμήθεια πραγματοποιήθηκε τέλη Αυγούστου, υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για χειρουργεία και μαστογραφίες, ενώ κακές είναι και οι συνθήκες υγιεινής στους χώρους του νοσοκομείου, όπως για παράδειγμα στην αίθουσα αναμονής για χημειοθεραπείες.

Κίνδυνο για επισκέπτες, ασθενείς και τους συνοδούς τους αποτελούν και τα αδέσποτα ζώα που τριγυρίζουν στην κεντρική είσοδο.

Ακόμα, οι κ.κ. Φωτήλας και Οικονόμου υποστηρίζουν ότι ο διοικητής του ΠΓΝΠ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κρούσματα μικροκλοπών έκλεισε όλες τις εισόδους του νοσοκομείου θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών και των συνοδών τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – απόφαση για την οποία αφαιρέθηκε, έστω και προσωρινά, η άδεια πυροπροστασίας του νοσοκομείου από την αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία.

Τέλος, κατηγορούν τον διοικητή του νοσοκομείου ότι αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προαναφερόμενων προβλημάτων έχει ξεκινήσει ένα «κυνήγι μαγισσών» προς συνδικαλιστές.

«Το ΠΓΝΠ λειτουργεί στον «αυτόματο» με άγνωστο προορισμό, ενώ ταυτόχρονα προστίθενται και καταγγελίες για αποφάσεις της διοίκησης που έχουν φτάσει το προσωπικό στα όρια του. Ενδεικτικά αναφέρονται αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου όπου καλύπτονται έξοδα της διοίκησης (γραφική ύλη κ.α.) όταν οι ελλείψεις σε αναλώσιμα έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Επιπλέον, υπάρχουν καταγγελίες και για στελέχη του νοσοκομείου που λειτουργούν κατά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού του νοσοκομείου, του σχετικού οργανογράμματος αλλά και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Σοβαρά ερωτηματικά έχει εγείρει και η ενοικίαση των καταστημάτων εντός του νοσοκομείου, ο τρόπος με τον οποίο υπογράφηκαν οι συμβάσεις καθώς και το σχετικό αντίτιμο που θα πρέπει να αποδίδεται», καταγγέλλουν οι δύο βουλευτές της ΝΔ.

Οι κ.κ. Φωτήλας και Οικονόμου ερωτούν τον υπουργό Υγείας πως αξιολογήθηκε ο διοικητής του ΠΓΝΠ, δεδομένου ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ ζητούν να μάθουν για τη διαδικασία ενοικίασης των καταστημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος και αν είναι νόμιμη και ηθική η εμπλοκή του διοικητή με τα συνδικαλιστικά όργανα του νοσοκομείου.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024