Απορρίπτουν οι δήμοι τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων
Απορρίπτει η ΚΕΔΕ τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων που βρίσκεται σε ξέλιξη από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ζητεί μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ - ΟΤΑ) άμεση συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη.
Απορρίπτει η ΚΕΔΕ τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων που βρίσκεται σε ξέλιξη από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ζητεί μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ – ΟΤΑ) άμεση συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, «η αξιολόγηση που επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ουσιαστικά αποτύχει στην πράξη και για το λόγο αυτό την απορρίπτουμε».
Την Δευτέρα, για το θέμα αυτό είχαν συνάντηση οι ηγεσίες της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στη συνάντηση «διαπιστώθηκε ότι η επιδιωκόμενη αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων έχει οδηγήσει σε σημαντικά αδιέξοδα» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ. Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι «οι δήμαρχοι δεν θα μετατραπούν σε απεργοσπαστικά όργανα καμίας κυβέρνησης».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τόνισε επίσης ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση «έχει ξεκάθαρη θέση: Λέει ναι στην αξιολόγηση, αλλά όχι σε ένα σύστημα το οποίο δεν έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες και στα δεδομένα των δήμων».
Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της κινητικότητας στην αυτοδιοίκηση και στη δημόσια διοίκηση. Όπως επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές, το υπάρχον σύστημα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αποψίλωση των δημοτικών υπηρεσιών διότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση προσωπικού από τη δημόσια διοίκηση προς την αυτοδιοίκηση, αλλά μόνο το αντίθετο.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής