ΗΠΑ: Τους 33 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια
Τους 33 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια από την προηγούμενη Κυριακή, με την ενίσχυση των ανέμων να προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες.
Τους 33 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια από την προηγούμενη Κυριακή, με την ενίσχυση των ανέμων να προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες.
«Δεν έχουμε ξεπεράσει την έκτακτη αυτή κατάσταση, δεν είμαστε καν κοντά», επεσήμανε ο Μαρκ Τζιλαρντούτσι διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας. «Ωστόσο σημειώνουμε κάποιες προόδους», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας Κεν Πίμλοτ επεσήμανε ότι περισσότεροι από 9.000 πυροσβέστες έδιναν μάχη χθες Παρασκευή εναντίον 17 εστιών πυρκαγιάς οι οποίες μαίνονται κυρίως στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, της πιο πυκνοκατοικημένης των ΗΠΑ. Σχεδόν 900.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη από το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής.
Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Twitter της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κάλφαϊρ, περίπου 5.700 σπίτια και καταστήματα έχουν καταστραφεί.
Οι προσπάθειες των πυροσβεστών ενδέχεται να δυσκολέψουν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν από το βράδυ, με ταχύτητα που έφτανε έως τα 72 χιλιόμετρα την ώρα.
Χθες το απόγευμα οι αρχές επιβεβαίωσαν εξάλλου τον θάνατο 32 ανθρώπων. Ωστόσο αργότερα πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τον θάνατο ενός εφήβου στην κομητεία Μεντοσίνο, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 33 νεκρούς.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
- H άνοια κοστίζει στην Ευρώπη εκατοντάδες δισ. τον χρόνο – Τα περισσότερα τα πληρώνουν οι οικογένειες
- Φωτιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Ελευθέριο
- Θεσσαλονίκη: Οδύνη στην κηδεία της 15χρονης αθλήτριας του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο
- Το «καρφί» του Γιαμάλ στη συνέντευξη Τύπου: «Λέτε ότι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα, οπότε μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο»
- Επιστολή του Δημάρχου Πειραιά στον Πρωθυπουργό για την υπογειοποίηση των Γραμμών του ΗΣΑΠ
- Ανδρουλάκης: Να κλείσει ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών, της τοξικότητας, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442