Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις υποθέσεις του Ζαφειρόπουλου αναζητούνται οι δράστες

Στις υποθέσεις του Ζαφειρόπουλου αναζητούνται οι δράστες

Τα στοιχεία που ζήτησαν να δουν οι δράστες της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αναμένεται να βοηθήσουν τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό των δραστών. Οι κινήσεις των δραστών μέσα στο γραφείο του θύματος.

Ο φάκελος μιας δικογραφίας –πιθανόν της υπόθεσης Energa– που ζήτησαν να «διαβάσουν» οι δολοφόνοι του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου λίγο προτού ρίξουν τον μοιραίο πυροβολισμό αποτελεί βάση των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για να εξιχνιάσει την άγρια δολοφονία του γνωστού νομικού, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στο τέρμα της οδού Ασκληπιού.

Ο άτυχος δικηγόρος φέρεται να επιφυλάχθηκε για τη σχετική δικογραφία γιατί ήταν ογκώδης και «έπιανε όλη την ντουλάπα». Οι δράστες του εγκλήματος φέρεται να ήξεραν και άλλες δικαστικές έρευνες που χειριζόταν ο άτυχος δικηγόρος, ενώ φαίνεται να του έκλεισαν συνάντηση για να αναλάβει ανύπαρκτη υπόθεση συγγενούς τους που υποτίθεται ότι ήταν κρατούμενος για ληστεία.

Πλέον, τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν και περιφερειακές ή μικρότερης δημοσιότητας υποθέσεις που είχε χειρισθεί ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος είχε ασχοληθεί προ μερικών μηνών με υπόθεση μεγάλων χασισοφυτειών που είχαν ανακαλυφθεί προ διετίας σε Φθιώτιδα και Αργολίδα και εκπροσωπούσε αλβανό διακινητή που καταδικάστηκε σε ισόβια.

Βγήκε από το γραφείο ο ένας δράστης

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο ένας από τους δράστες επικαλέστηκε ότι ήθελε να φέρει χρήματα για την αμοιβή του δικηγόρου και κατέβηκε από το γραφείο για να πάει στο αυτοκίνητό του.

Οι δύο δολοφόνοι του γνωστού δικηγόρου περιγράφονται από τον νεαρό συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που ήταν παρών στο έγκλημα, ως άτομα ηλικίας 30-40 χρόνων από τους οποίους ο ένας ήταν ύψους 1,80 περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά και φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό λευκό μπουφάν. Ο δεύτερος περιγράφεται αναστήματος 1,65-170 περίπου, αδύνατος με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος, με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε παντελόνι και κοντομάνικη μπλούζα χρώματος μπεζ. Επιπλέον, φαίνεται να μιλούσαν σπαστά ελληνικά, δείγμα ότι ήσαν πιθανόν αλβανικής ή ρωσοποντιακής καταγωγής.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., από τη συνολική εκτίμηση των δεδομένων της υπόθεσης, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δύο άγνωστοι δράστες πιθανόν να ήθελαν να πυροβολήσουν, να τραυματίσουν και όχι να σκοτώσουν το θύμα τους.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί

in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024