
ΝΔ: Θέλει να κερδίσει τη νέα γενιά
«Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκάλεσε στους Έλληνες νέους το πολιτικό σύστημα;». «Πώς θα βελτιωθεί το δημόσιο σχολείο;». «Χρειαζόμαστε και ιδιωτικά πανεπιστήμια για να μη φεύγουν φοιτητές, νέοι επιστήμονες και συνάλλαγμα στο εξωτερικό». «Ποια πολιτική θα ήταν πιο αποτελεσματική προκειμένου να ανακοπεί η τάση φυγής νέων με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στο εξωτερικό, αλλά και για να γίνει η Ελλάδα ξανά ελκυστική για όσους έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια;».
«Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκάλεσε στους Έλληνες νέους το πολιτικό σύστημα;». «Πώς θα βελτιωθεί το δημόσιο σχολείο;». «Χρειαζόμαστε και ιδιωτικά πανεπιστήμια για να μη φεύγουν φοιτητές, νέοι επιστήμονες και συνάλλαγμα στο εξωτερικό». «Ποια πολιτική θα ήταν πιο αποτελεσματική προκειμένου να ανακοπεί η τάση φυγής νέων με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στο εξωτερικό, αλλά και για να γίνει η Ελλάδα ξανά ελκυστική για όσους έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια;».
Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις της ΝΔ που καλούνται να απαντήσουν νέοι πολίτες – και όχι μόνο – στο 2ο ερωτηματολόγιο που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του 2ου προσυνεδρίου της. Άλλωστε και ο τίτλος που έχει επιλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση για το 2ο προσυνέδριό της, που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 21 Οκτωβρίου, φανερώνει ότι αφορά τη νεολαία: «Για τους νέους».
Ο στόχος της είναι προφανής. Επιδίωξη του επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να προσεγγίσει τις νεαρές ηλικίες. Άλλωστε, η εκλογική της απήχηση στους νέους ψηφοφόρους – όπως εδειξαν και οι εκλογές του 2015 – δεν είναι μεγάλη. Μάλιστα και το 1ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια είχε θεματολογία που κυρίως αφορούσε τη νέα γενιά. Ειδικοί, άνθρωποι της αγοράς, επιχειρηματίες, καθηγητές ανέλυσαν το πρόβλημα της ανεργίας και κατέθεσαν προτάσεις για το πώς μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται πάντως ότι και οι πρόσφατες αλλαγές που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικοινωνιακό του επιτελείο έχουν την ίδια στόχευση. Ανάμεσα στα στελέχη που επιλέχθηκαν είναι αρκετά «φρέσκα» πρόσωπα. Μάλιστα, ήδη νεαρής ηλικίας στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνουν όλο και πιο συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη μάχη που δίνει εκεί η ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα δε, συνεχίζεται η παραγωγή νέων στελεχών από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ. Πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε πέρυσι και αποτελεί προσωπικό στοίχημα του αρχηγού της ΝΔ στην προσπάθειά του για ανανέωση στο κόμμα.
Mάνος Χαραλαμπάκης
in.gr
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
- ΕΕ: Η Σύνοδος Κορυφής για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)










![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-125x85.jpg)




![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-315x220.jpg)













![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442